Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa

9:58
Suomessa on nyt 40 koronavirustartuntaa, joista lähes puolet Helsingissä – tässä keinot, joilla pääkaupunki taistelee tautia vastaan

Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kolme tapausta sekä yhdet tapaukset Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirissä ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä.

Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 40 koronavirustartuntaa.

Kanta-Hämeen kolmas koronavirustartunta todettu Riihimäellä

Pohjois-Italiasta palanneelta työikäisellä naisella on todettu koronavirustartunta maanantaina 9. maaliskuuta. Riihimäkeläinen nainen palasi Suomeen lennolla lauantaina 7. maaliskuuta.

Nainen oli matkalla yhdessä puolisonsa kanssa, joka on testattu negatiiviseksi. Puolison tilan seuraamista jatketaan.

Suomeen paluunsa jälkeen pariskunta oli ollut vapaaehtoisessa eristyksessä kotonaan, eikä muita lähikontakteja matkan jälkeen Suomessa ole. Sairastunut nainen on nyt kotieristyksessä ja puoliso määrättynä kotikaranteeniin. THL kartoittaa lentokoneessa mahdollisesti altistuneita matkustajia.

Pariskunta on hyväkuntoinen ja heidän tilansa kehittymistä seurataan ja tarvittaessa hoidetaan yhteistyössä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kanssa.

HUSissa kolme uutta tartuntaa

HUSissa eilen todetut koronavirustartunnat (COVID-19) liittyvät kaikki suoraan tai välillisesti matkailuun epidemia-alueille.

Koronavirustartunnat todettiin kahdella työikäisellä miehellä, jotka molemmat ovat matkailleet Pohjois-Italiassa, toinen heistä myös Itävallassa. Kolmas tartunta todettiin työikäisellä naisella, jolla on ollut kontakti Pohjois-Italiasta palanneeseen henkilöön. Kaikki tartunnan saaneet ovat olleet kotieristyksessä näytteenoton jälkeen. Kaikissa tapauksissa altistuneiden tartunnanjäljitys on meneillään.

Varsinais-Suomessa toinen koronavirustartunta

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu maanantaina 9.3.2020 uusi varmistettu koronavirustapaus. Tartunnan saanut on työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Italiasta. Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on sangen hyvä. Yksi tunnistettu lähikontakti on jo määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.

Pohjois-Karjalassa ensimmäinen tartunta

Siun sote -kuntayhtymän alueella Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunta varmistui maanantaina 9.3.2020 illalla. Kyseessä on työikäinen henkilö, joka on saanut tartunnan matkalla Italiassa.

Potilas on hyväkuntoinen ja eristyksessä kotona. Siun sote selvittää altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä. Siun soten alueella on otettu tähän mennessä reilu kymmenen koronavirusnäytettä.

Pohjois-Savossa toinen tartunta

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on todettu Pohjois-Savon toinen koronavirustartunta, kertoo sairaala.

Tartunta on saatu Pohjois-Italiasta, ja potilas on hyväkuntoinen. Tartunnalle on altistunut muutamia perheenjäseniä, jotka ovat kotikaranteenissa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja