Suomessa ennätys sähköautojen ensirekisteröinneissä

Ammattilaisen arvio: Nämä varusteet Suomen ilmastossa sähköautossa olisi hyvä olla 1:58
KATSO MYÖS: Ammattilaisen arvio: Nämä varusteet Suomen ilmastossa sähköautossa olisi hyvä olla.

Autoilijoiden kasvava kiinnostus ympäristöystävällisiin ajoneuvoihin näkyy ensirekisteröinneissä ennätyslukuina, sanoo Traficom tiedotteessaan.

Viime vuonna henkilöautoja ensirekisteröitiin kaikkiaan 87 508, ja ladattavien osuus näistä oli 54 prosenttia.

Täyssähköautoja ensirekisteröitiin vuonna 2023 ennätykselliset 29 536 kappaletta, mikä tarkoittaa kasvua edellisvuoteen jopa 103 prosenttia. Myös ladattavien hybridien ensirekisteröintien lasku kääntyy uuteen nousuun.

Kokonaisuudessaan ensirekisteröintien määrä on pitkän aikavälin keskiarvoa huomattavasti matalampi. Päästötavoitteiden kannalta on hienoa, että sähköautojen osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli jo yli kolmanneksen. Täyssähköautoja myös rekisteröitiin ensimmäistä kertaa ladattavia hybridejä enemmän, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Juha-Pekka Konttinen tiedotteessa.

60 000 romutettiin

Traficomin mukaan käytettyjen autojen tuonnissa ladattavat hybridit olivat suosituin käyttövoima ja sähköautot nousivat toiseksi suosituimmaksi käyttövoimaksi.

Viime vuonna Suomeen tuotiin käytettynä 38 252 henkilöautoa. Näistä ladattavien hybridien osuus oli 38 prosenttia ja sähköautojen 26 prosenttia.

Vuonna 2023 henkilöautoja romutettiin noin 60 000 kappaletta.

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat