Alle yhden hevosvoiman Mersu! Kopio historian ensimmäisestä polttomoottoriautosta myynnissä

Mercedes-Benz rakensi vuosituhannen alussa noin 90 kopiota vuoden 1886 patentin perusteella. Yksi niistä on nyt myynnissä.

Kyseessä on Karl Benzin patentoima The Benz Patent-Motorwagen, jota pidetään historian ensimmäisenä polttomoottoriautona. 

Ensimmäisen moottorikäyttöisen auton patentti myönnettiin Benzille tammikuussa 1886 ja valmista tuotosta esiteltiin myöhemmin samana vuonna.

Mersu2
Mersu on myynnissä eBay-verkkokaupassa. Kuva: eBay

Verkkokauppa eBayssa huutokaupassa olevan auton osta nyt -hinta on 50 000 dollaria eli noin 46 000 euroa. Auto on tällä hetkellä Richmondin kaupungissa, Yhdysvaltojen Virginiassa.

Autossa on kaksi takapyörää ja yksi pienempi etupyörä, ja se muistuttaa hieman hevoskärryä. Yksisylinterinen nelitahtimoottori tarjoaa maantielle 0,75 hevosvoimaa tehoa.

Mersu3
Mersussa on alle yhden hevosvoiman moottori. Kuva: eBay

Mercedes-Benz rakennutti noin 90 kopiota patenttiautosta vuosina 2001–2002. Alkuperäinen, vuonna 1906 entisöity prototyyppi, on esillä museossa Munchenissa, Saksassa.

Mersu4
Myytävä kolmipyöräinen auto on rakennettu vuonna 2001. Kuva: eBay

Englantilainen keräilijä osti kopion vuosituhannen alussa. Sillä ei ole ajettu metriäkään, mutta sitä on öljytty tasaisin väliajoin.

Katso myös: Hollantilaismiehen 230 harvinaisen auton kokoelma hakee vertaistaan

Hollantilaismiehen 230 harvinaisen auton kokoelma hakee vertaistaan 2:08
Onko tässä kaikkien aikojen latolöytö?

Lähde: eBay / Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat