Suomessa 640 uutta koronatartuntaa ja yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus

8:01
Katso myös: Tällainen on rokotestrategia Ruotsissa – myös Sputnikin käyttö harkinnassa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto.

Suomessa on todettu 640 uutta koronatartuntaa ja yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Eilen tautitapauksia raportoitiin 430

Yhteensä virukseen liittyviä kuolemia on kirjattu nyt 809.

Sairaalahoidossa on 302 ihmistä, joista tehohoidossa on 64.

Tartuntamäärät ovat viikkotasolla tarkastellessa lievässä nousussa. Viikossa koronatartuntoja on kertynyt 4862, edellisen seitsemän päivän aikana niitä oli 4741. Kahdessa viikossa on sairastunut yhteensä 9603 ihmistä.

MTV Uutiset seuraa koronaepidemian tapahtumia Suomessa tässä artikkelissa.

Ylivoimaisesti korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa on viimeisten kahden viikon aikana todettu lähes 345 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Seuraavaksi suurin luku on Varsinais-Suomen 259.  Pienin ilmaantuvuusluku on Keski-Pohjanmaalla (14,2).

Koko maan ilmaantuvuusluku on nyt 171,8.

STT siirtyi maanantaina käyttämään THL:n raportointiviiveet huomioon ottavaa laskentatapaa kahden viikon tartuntaluvuissa aiemman päivittäin raportoiduista luvuista lasketun tartuntamäärän sijaan.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueilla.

Yli kuuden ihmisen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltoa jatketaan 26. huhtikuuta asti. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia.

Kokoontumisrajoitukset pidetään ennallaan, koska epidemiatilanne on vaikeutunut erityisesti Varsinais-Suomessa, avi perustelee päätöstään tiedotteessa. Satakunnassa tilanne on tällä hetkellä hieman aiempaa parempi, mutta riski epidemian nopealle leviämiselle on avin mukaan edelleen suuri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja