Suomessa on todettu kahdessa viikossa lähes 2100 uutta koronatartuntaa – sairaalapotilaiden määrä kasvaa, mutta huomattavasti tartuntamääriä hitaammin

6:38
Korona hiljensi Vaasan – kaupunkilaiset kertovat, miten virus vaikeuttaa elämää: "Kyllä tämä saisi nyt riittää"

Suomessa on raportoitu 235 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 2 096 tartuntaa, mikä on 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 972 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 37 ihmistä, mikä on kuusi enemmän kuin keskiviikkona. Tehohoidossa on viisi ihmistä. Heidän määränsä on pysynyt samana kuin keskiviikkona.Suomessa ei ole raportoitu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu 346.

Kanta-Hämeessä muutoksia kokoontumissuosituksiin

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri suosittaa yli 20 ihmisen yksityistilaisuuksista pidättäytymistä. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi sairaanhoitopiirin mukaan järjestää, jos turvavälejä sekä voimassa olevia ohjeistuksia kasvomaskien käytöstä ja käsihygieniasta pystytään noudattamaan.

– Yksilöt voivat yhteisesti suositusten mukaan toimimalla mahdollistaa epidemian leviämisen estämisen lisäksi muun yhteiskunnan auki pysymisen. Tarkalla toiminnalla niin yksilö- kuin yhteisötasolla voimme rajata arkeamme koskevaa haittaa, jota koronaepidemia aiheuttaa, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä tiedotteessa.

Tapahtumajärjestäjien on sairaanhoitopiirin mukaan varauduttava perumaan tai keskeyttämään tilaisuus, mikäli turvatoimia ei pystytä noudattamaan.

Suositus kokoontumisrajoituksista alkaa 12. lokakuuta ja päättyy 1. marraskuuta. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri arvioi suosituksen jatkamista viikoittain ottaen huomioon paikallisen epidemiatilanteen ja terveydenhuollon kantokyvyn.

Kanta-Hämeessä on THL:n mukaan 23,4 koronatapausta 100 000:ta asukasta kohden. Sairaanhoitopiirissä on raportoitu 40 uutta koronavirustapausta viime kahden viikon aikana, kun tartuntojen määrä edellisen kaksiviikkoisjakson aikana oli 32 uutta raportoitua tartuntaa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä suurin ilmaantuvuusluku

Koronaviruksen keskimääräinen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 36,7 tartuntatapausta 100 000:ta asukasta kohden.Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Pohjanmaalla Vaasassa. Siellä on 177,8 koronavirustartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Uudellamaalla (64,6) ja kolmanneksi suurin Pohjois-Karjalassa (28,7).

Pienimmät ilmaantuvuusluvut ovat Satakunnassa (5,6), Päijät-Hämeessä (8,6) ja Kymenlaaksossa (9,2).

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 11 580. Testejä on tehty THL:n mukaan 1 159 747 kappaletta ympäri maan.

Suomen väestömäärään suhteutettuna koronavirustapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 209 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja