THL: Suomessa 8 uutta koronakuolemaa – 28 potilasta tehohoidossa koronaviruksen vuoksi

Suomessa on todettu tänään kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tehohoidossa on 28 potilasta, mikä on kaksi potilasta vähemmän kuin tiistaina. Yhteensä sairaalahoidossa on 150 ihmistä.

Uusia koronavirustartuntoja on 324 ja kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 3 477. Se on 511 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on vahvistettu 610 ja tartuntoja on varmistettu yhteensä 39 335.

THL kertoi aiemmin tänään, että Suomessa on havaittu 61 koronaviruksen muunnosta ja maanantain jälkeen niitä oli 12 uutta.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on koko maassa noin 64. Selvästi tämän alle päästään useassa maakunnassa. Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on alle kymmenen. Ilmaantuvuusluku ylittää sadan toistaiseksi enää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa.

Keski-Pohjanmaa siirtyy perustasolle, Kainuu kiihtyy

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoi tänään, että alue siirtyy koronaviruksen perustasolle. Soite kuitenkin pitää voimassa nykyiset kokoontumisrajoitukset helmikuun puoliväliin asti, eikä esimerkiksi yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksien järjestämistä suositella.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä ja kunnat ovat puolestaan todenneet Kainuun siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Viikonlopun ja alkuviikon aikana alueella on todettu 22 tartuntaa.

Kainuun kaikki tartunnat on kuitenkin pystytty jäljittämään, eikä sairaanhoidon tarve alueella ole lisääntynyt. Alueella pidetään voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston linjaama 20 hengen kokoontumisrajoitus sekä suositellaan, että yli 12-vuotiaat käyttäisivät maskia kaikissa tilanteissa, jossa lähikontaktia ei voida välttää. 

Lue myös:

    Uusimmat