THL: Suomessa neljä uutta koronakuolemaa – uusia tartuntoja todettu 222

13:43
Mitä tiedetään supertartuttajista, miesten korkeammasta kuolleisuusriskistä ja vanhustenkotien tartunnoista? Näin THL:n asiantuntijat vastasivat toimittajien kysymyksiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut tuoreet luvut Suomen koronatilanteesta.

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä kuolemia on raportoitu nyt 355.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 65 ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa on seitsemän ihmistä, mikä on sama määrä kuin maanantaina. 

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.


Tänään raportoitiin 222 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 14  071.

Kahdessa viikossa on raportoitu 3 022 uutta tartuntaa, mikä on 1 261 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 1 761 tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on nyt 50,1. Korkein ilmaantuvuusluku on Vaasassa 332,1 ja pienin Kainuussa 4,2.

Kaiken kaikkiaan Suomessa on raportoitu koronatartuntoja nyt yhteensä 14 071.

Suomessa on testattu koronaviruksen varalta yli 1,3 miljoonaa näytettä ja virustestauksen kapasiteetti on noin 20 000 testiä päivässä.

Koronasta parantuneita arvioidaan olevan noin 9 100, eli noin 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja