Mainos

Suomenojan puhdistamo selvisi öljyvahingosta

Suomenojan vedenpuhdistamo Espoossa näyttää selvinneen Jorvin sairaalasta valuneesta öljystä melko vähäisin vaurioin.

-Laitoksen prosessi ei ole kärsinyt, se on pysynyt hyvin pystyssä. Muita kustannuksiahan tästä tulee, sillä öljyn siivoaminen maksaa paljon. Aika monta tankkiautollista joudutaan imemään altaan pinnalta tuota öljymäistä tavaraa pois, kertoi vedenpuhdistamon käyttöteknikko Jarmo Sundberg tänään.

Puhdistamolta kerätty öljy kuljetetaan Ekokemin ongelmajätelaitokselle jatkokäsittelyä varten. Sundbergin mukaan laitoksen herkkä bakteerikanta selvisi öljystä hyvin. Bakteerit puhdistavat jätevettä "syömällä" siitä ravinteita. Jos bakteerikanta olisi kuollut, puhdistusprosessin uudelleen käynnistäminen olisi saattanut kestää jopa useita viikkoja.

Jorvin sairaalan öljysäiliöstä pääsi viikonloppuna inhimillisen erehdyksen vuoksi raskasta polttoöljyä viemäriverkostoon. Tuhannen kuution säiliöstä valui öljyä arviolta muutamia kymmeniä tonneja. Vesistöihin tai muualle luontoon öljyä ei tiettävästi päässyt. Osa öljystä saatiin kerättyä talteen jo sairaala-alueella. Jorvin vt. sairaalanjohtaja, ylilääkäri Pentti Sipponen ei vielä tänään lähtenyt arvioimaan puhdistustöistä aiheutuvia kustannuksia.

-Se on tietenkin siinä mielessä ikävä asia, että jos tuommoinen tulee sairaalan maksettavaksi, niin se kiristää budjettia edelleen. Jorvin sairaalan öljyvarasto päätettiin taannoin tyhjentää ja purkaa, koska sairaala kuuluu nykyään kaukolämmön piiriin. Öljyvuoto tapahtui säiliön tyhjentämisen yhteydessä. Vuoto havaittiin maanantaina. -Joltakin meidän omaan porukkaan kuuluvalta on jäänyt hana auki, Sipponen kertoi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.