Mainos

Suomen työllisyysohjelma hyväksytään perjantaina

Suomen työllisyyspolitiikka lähtee EU-komission tarkasteltavaksi ensi perjantaina. Hallituksen EU-ministerivaliokunta hyväksyy noin 40 liuskan mittaisen ohjelman, jossa tarkastellaan miten Suomi täyttää EU:n viimevuotisen työllisyyshuippukokouksen asettamat tavoitteet.

Ohjelmaa on valmistellut useiden ministeriöiden yhteinen työryhmä, jota johti työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa. Useat EU-maat, Suomi niiden mukana, myöhästyvät aikataulusta. Alun perin ohjelmat piti jättää tänään. Takkuisinta eteneminen on ollut Saksassa, jossa keskushallinnon ja osavaltioiden näkemyksiä on ollut vaikea sovittaa yhteen. Kaikki jäsenmaat lupaavat kuitenkin toimittaa ohjelmansa viimeistään kuun lopussa. EU-komissio antaa omat lausuntonsa jäsenmaiden toimista 6. toukokuuta. Komissio voi kehottaa maita muuttamaan tai tehostamaan toimiaan.

Koko prosessin tarkoitus on kannustaa EU-maita ottamaan käyttöön muissa maissa hyviksi havaittuja työllisyyttä edistäviä keinoja. Päätavoitteet ovat yritteliäisyyden edistäminen, työvoiman jatkuva kouluttaminen ja naisten tasa-arvon edistäminen. Tänään ohjelmansa hyväksyi Ranska, joka keskeisenä työllistämiskeinona nostaa esille suunnitelmansa leikata viikottaista työaikaa 35 tuntiin. Myös Ruotsi hyväksyi ohjelmansa eilen. Ongelmallisin kohta Ruotsille oli tavoite laskea asteittain työn verotusta, varsinkin pieni- ja keskituloisilla palkansaajilla. Tähän tavoitteeseen Ruotsi ei katso tarpeelliseksi sitoutua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.