Mainos

Suomen Tivolin laitteesta ruhjeita kahdelle – "Laitteessa ei vikaa – varotoimena laite kulkee nyt hiljaa"

Suomen Tivoli sai viikoloppuna Lahdessa kaksi ilmoitusta Twister-nimisen laitteen aiheuttamista ruhjeista.

Kaksi erillistä henkillöä kertoi saaneensa ruhjeita pyörivässä laitteessa. Ilta-Sanomien haastattelema henkilö kertoi lisäksi murtaneensa kylkiluun.

Twisterin vaunuun mahtuu kaksi ihmistä vierekkäin. Laite pyörii ensin eteenpäin ja sitten taaksepäin.

Ilta-Sanomien haastattelema henkilö kertoi nousseensa laitteeseen ystävänsä kanssa. Laitteen pyöriessä ystävä oli menettänyt otteensa turvakaaresta ja painautunut suurella voimalla hänen päälle. Kylkiluu oli ilmeisesti murtunut tilanteessa.

Toisessa tapauksessa henkilö oli saanut laitteessa isoja mustelmia ja ruhjeita reiteensä.

Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo, että molemmat tapaukset tulivat tietoon heille viikonlopun aikana, kun ruhjeita saaneet henkilöt olivat ottaneet tivoliin yhteyttä.

– Tämä on ikävä tapahtuma. En kuitenkaan tiedä varsinaista syytä, miksi näin on tapahtunut. Laitteessa ei ole todettu mitään vikaa ja ne tarkastetaan päivittäin, Sariola sanoo MTV Uutisille.

Laitteen asiakkaille näkyvässä varoitustekstissä kerrotaan, että matkustaja voi saada mustelmia tai ruhjeita keskipakoisvoiman aiheuttaman liikkeen vuoksi.

Sariola kertoo, että jo vuosia sitten he päättivät lisätä Twisteriin lisäpehmusteet, koska pyörivässä laitteessa uloimpana istuva joutuu kovan painen alaiseksi keskipakoisvoiman vuoksi. Tämän lisäksi laitteeseen on vaihdettu kuppi-istuimet. Nämä varusteet eivät kuulu laitteeseen vakiona.

– Siinä on ilmeisesti vaikuttanut monen asian summa: kova vauhti, ja kenties ihmisen rentous, minkä vuoksi hän on päässyt heilumaan normaalia enemmän, Sariola jatkaa.

Ilta-Sanomien jutussa haastatellut henkilöt epäilivät, että laite olisi kulkenut Lahdessa tavallista kovempaa.

– Se ei voi kulkea määräänsä kovempaa. Siinä on rajoitin, mutta nyt varotoimenpiteenä olemme säätäneet laitteen menemään hiljempaa. Nyt se menee hiljaa. 

Sariola lisää, ettei pysty ottamaan kantaa siihen, oliko laitteen pyörittäjä huomannut ruhjeita saaneiden henkilöiden heilumista laitteessa. 

– Korostan, että laitteet ovat turvallisia ja ne huolletaan säännöllisesti.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.