Asiakkaiden hölmöily rikkoi suosikkilaitteen Tykkimäellä ja turva-aita irtosi maasta kesken nousun – tapahtuneen aiheuttaneille pojille ei seuraamuksia

4:00
MTV Uutiset selvitti, miten huvipuistojen kesä on käynnistynyt poikkeusolosuhteissa.

Korkeuksiin nousevan huvipuistolaitteen turva-aita rikkoutui kesken huvittelun Tykkimäellä.

Tiistaina Kouvolassa sijaitsevassa Tykkimäen huvipuistossa tapahtui harmillinen tilanne yhdessä suosikkilaitteessa. 70 metriin nousevan Star Flyer -laitteen turva-aita irtosi maasta asiakkaiden toiminnan vuoksi. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

– Asiakkaat olivat asettuneet istumaan korkeuksiin nousevan ketjukarusellin istuimiin kaksi vierekkäin. Laitekuljettajat olivat tehneet turvakierroksen ja suunnanneet kohti käynnistyspaikkaa, huvipuistopäällikkö Pilvi Serola kertoo tilanteesta.

– Vierekkäin istuneet kaksi poikaa olivat alkaneet heiluttaa istuintaan sivusuunnassa, tarttuneet turva-aitaan ja kiinnittäneet istuimensa siihen.

tykkimäki starflyer handout
Tämän Star Flyer -laitteen turva-aita rikkoutui tapahtuneessa.

Turva-aita paukahti irti maasta

Tilannetta ei oltu siinä vaiheessa havaittu ja laite oli käynnistetty.

– Istuin oli siis kiinni turva-aidassa ja kun laite lähti nousemaan, niin turva-aita nousi siinä samalla ja irtosi osittain maasta, Serola kertoo.

– Siitä kuului kova ääni, joten laitekuljettajat huomasivat tilanteen ja sammuttivat laitteen välittömästi.

Serolan mukaan laite ei ehtinyt nousta maasta paljoakaan ennen kuin laite pysäytettiin. Hänen mukaansa kenellekään ei myöskään aiheutunut tilanteesta vaaraa.

– Mitään henkilövahinkoja ei sattunut eikä kukaan ollut vaarassa. Ei laitteessa eikä sen ulkopuolella. Eivät edes kyseisessä istuimessa olleet pojat.

Huvipuistopäällikkö korostaa, että normaalissa käytössä tällaista tilannetta ei voisi tapahtua, vaan istuimeen on haettu ääriasentoa.

Vain aineellista vahinkoa

Vaikka henkilövahingoilta vältyttiin, niin aineellisia vahinkoja kuitenkin syntyi.

– Laite otettiin välittömästi pois käytöstä ja sitä on tarkastettu ja tutkittu nyt useiden ihmisten voimin. Ulkopuolinen taho on parhaillaan tarkastamassa laitetta, Serola kertoi hieman ennen iltapäivä neljää keskiviikkona.

– Vielä emme osaa sanoa tarkemmin millaista vahinkoa siitä syntyi, mutta toivomme, että saamme laitteen auki taas mahdollisimman pian.

Serola ei osaa vielä sanoa sitäkään, millaisiksi laitteen korjauskustannukset nousevat.

– Rahallista vahingon määrää ei voi vielä sanoa. Mutta tärkeintä on, että kenellekään ei sattunut mitään.

Joutuvatko turva-aidan rikkoutumisen aiheuttaneet pojat vastuuseen teostaan?

– Tästä ei ole heille mitään seuraamuksia, Serola sanoo.

Äidillä erilainen versio tilanteesta

Tapahtumien keskiössä olevan pojan äidillä on Iltalehden mukaan hieman erilaisempi näkymys tapahtumien kulusta.

Hän kertoo lehdelle istuneensa itse poikien edessä olevassa keinussa ja huomannut, että pojat olivat alkaneet keinuttaa laitteen koria.

Äidin mukaan poikien keinu jäi kuitenkin vahingossa kiinni aidan nuppiin, eivätkä he olleet kiinnittäneet itseään siihen tahallaan.

– Yritin huutaa laitteenhoitajille, että pojat ovat aidassa jumissa, mutta se oli myöhäistä. Laite oli jo nytkähtänyt liikkeelle. hän kertoo lehdelle.

Äidin kertoman mukaan keinu repi aidan irti betoniankkureita myöten, ja ankkurin irrotessa poikien istuinkin irtosi aidasta.

– Poika on edelleen melkoisessa shokissa tapahtuneen takia.

Juttua päivitetty kello 18.50: Lisätty äidin Iltalehdelle antamat kommentit tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja