Mainos

Suosikkilaite hajosi kesken ajon Tivoli Sariolassa – asiakkaat säikähtivät, laite ei toistaiseksi käytössä: "Mistään laiminlyönnistä ei ole kyse"

Tropical Trip -huvipuistolaite hajosi Tivoli Sariolassa perjantaina Tuurissa. Laitteen kyydissä oli asiakkaita. Tivolin toimitusjohtaja Ville Sariola sanoo, ettei vaaratilannetta missään vaiheessa syntynyt.

– Laitteen pyöriessä sen oikeanpuoleinen vetoakseli katkesi, ja siitä irtosi hammasratas, joka tipahti suojakoteloon. Suojakotelo antoi pikkuisen periksi ja vääntyi, jonka johdosta hammasratas tipahti laitteen lattialle, josta johtui kova pamaus, Sariola avaa.

Sariola kertoo, että asiakkaat säikähtivät pamausta. Hän korostaa, ettei vaaratilannetta missään vaiheessa ollut.

– Turvallisuus on asia, josta emme missään nimessä tingi. Laitteen huollon ja muiden toimpiteiden suhteen olemme toimineet, kuten pitää toimia. Mistään laiminlyönnistä ei ole kyse, hän sanoo.

"Sama asia kuin jos moottori leikkaa kiinni"

Tällä hetkellä laite ei ole käytössä. Se aiotaan ottaa kuitenkin uudestaan käyttöön, kunhan oikea vetoakseli on saatu vaihdettua. Samalla myös toisen vetoakselin kunto tarkistetaan.

– Tätä ei kuitenkaan mitenkään pystynyt ennakoimaan. Sama asia kuin jos tiellä auton moottori leikkaa kiinni, hän sanoo.

Sariola kertoo, että Tukesille on tehty asian tiimoilta ilmoitus. Hänen mukaansa kyseessä on yksi tivolin suosituimmista laitteista.

– Laite on täysin turvallinen. Ei ole syytä miksi sitä ei saada jatkossa toimimaan

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.