Suomen taitoluistelun huippulupausta vietiin kohti maailman kärkeä, sitten iski stoppi – "Se oli shokki"

10:00
Videolla Tulosruudun juttu Jenni Saarisesta.

Jenni Saarinen, 19, oli nuorena taitoluistelun huippulupaus, jota pidettiin tulevaisuuden potentiaalisena arvokisamenestyjänä. Saarista vietiin kohti maailmankärkeä. Sitten tuli uupumus, totaalinen stoppi.

Urheilullisesti lahjakas Saarinen alkoi erottua joukosta jo hyvin nuorena. Tämän myötä hän nousi tapetille, lupauksen asemaan.

Kun Saarinen oli yhdeksännellä luokalla, tapahtui käänne.

– Oli vaikea hyväksyä, että miksei nämä hypyt nyt mene. Ne ovat aina menneet. Miksen halua tehdä näitä enää? Saarinen muistelee MTV Urheilulle.

Saarinen uupui. Hän oli ajautunut ylikuntoon.

– Se oli shokki. Tiesin, että tykkään luistella ja haluan luistella. Mutta joku siinä jarrutti koko ajan, Saarinen avaa silloisia tuntemuksiaan.

Uupumuksen taustalla oli niin koulun, kilpailun kuin kovan harjoittelun luoma raskas taakka.

Nyt tuore ylioppilas on tekemässä paluuta taitoluistelupiireihin.

Viime viikonloppuna Saarinen otti Pohjoismaiden mestaruuden ennätyspisteillään. Ensi kuussa 20 vuotta täyttävä Saarinen luistelee vahvaa talvea.

– Olen innoissani aina kun pääsen harjoituksiin. Tykkään tehdä tätä. Oikeasti nautin tästä tällä hetkellä, Saarinen iloitsee.

– Tiesin, että olen nuori ja mulla on aikaa. Mun ei tarvitse olla 16-vuotiaana maailman huipulla. Voin olla 20-vuotias tai jopa vanhempikin. Voin silti päästä huipulle. Ehkä siinä oli se, että mun piti vain ymmärtää asioita, Saarinen miettii jälkikäteen.

Tulosruudun juttu Saarisesta näkyy ylhäältä videolta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja