Suomen tähtihyökkääjä on suurennuslasin alla nuorten MM-kisoissa, alkuturnauksen tehottomuus ei paina mieltä – "En ole ottanut stressiä"

Nuorten Leijonien 17-vuotias lahjakkuus Joakim Kemell on alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa suurennuslasin alla, mutta nuorukainen itse suhtautuu tyynesti harteilleen laskettuihin odotuksiin.

Kemell oli alkukaudella SM-liigan suurin sensaatio ja nuorukainen marssi heti 17-vuotiaana koko sarjan eliittiin upeilla otteillaan. Kemell takoi ennen nuorten MM-kisoja 21 SM-liigaottelussa komeat 18 tehopistettä.

Huiman alkukauden myötä Kemellin odotetaan ottavan tulosvastuuta myös Nuorten Leijonien riveissä. Kovista odotuksista huolimatta Kemell ei ole ottanut paineita kantaakseen.

– Oli hyvä alkukausi. Itsellä oli sellainen tavoite, että pystyy pitämään pelin vain samalla tasolla. Sitä olen yrittänyt tehdä. Totta kai siitä pieniä paineita tuli, että miten täällä lähtee kulkemaan ja tuleeko tehoja. En ole ottanut siitä stressiä. Työmäärän kautta tehojakin alkaa tulemaan, Kemell kertoo MTV Urheilulle.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Kemellin tehosarake näyttää toistaiseksi vielä nollaa. 17-vuotias maalitykki luottaa kuitenkin vakaasti siihen, että hanat aukeavat määrätietoisella ja kärsivällisellä työllä.

– Ihan tyytyväinen olen omaan peliin. On mennyt ihan hyvin, mutta tietysti tulosta vielä toivotaan. Kyllä se työmäärän kautta tulee, Kemell summaa otteitaan nuorten MM-kisoissa.

Nuorten MM-kisat järjestetään tänäkin vuonna tiukoissa olosuhteissa koronaviruspandemian vuoksi. Harjoitusten ja pelien ulkopuolella joukkueen aika kuluu pitkälti hotellihuoneessa videopelien ja tv-sarjojen parissa.

Maailmalla yhä vellova koronavirus on nostanut päätään myös käynnissä olevissa kisoissa, kun USA joutui tiistaina luovuttamaan Sveitsiä vastaan kaavaillun ottelunsa joukkueessa todettujen koronatartuntojen vuoksi.

Kemell myöntää, että pandemia on herättänyt jonkin verran keskustelua myös Nuorten Leijonien riveissä.

– Kyllähän sitä on tullut vähän puhuttua. Tämmöinen maailmantilanne ja kaikkia tietenkin vähän jännittää. Sekin on epäolennainen asia, mitä ei kauheasti tule mietittyä, Kemell kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat