Mikko Koivu koki yllätyksen uudessa pestissään – "Ei sitä pelaajana osaa ymmärtää"

Nuorten Leijonien taustavoimana alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa toimivalle Mikko Koivulle on avautunut uusi maailma päävalmentaja Antti Pennasen valmennusryhmässä.

Komean pelaajauransa viime kaudella paketoinut Mikko Koivu pääsi sunnuntaina pelatussa Nuorten Leijonien MM-avauksessa maistamaan arvokisamenoa ensimmäistä kertaa penkin takana.

– Hieno kokemus, Koivu pelkistää MTV Urheilulle.

Jutun pääkuvan videolla Tulosruudun tuore juttu Mikko Koivusta.

Koivulle avautui paikka Nuorten Leijonien valmennusryhmässä, kun alun perin joukkueen apuvalmentajaksi kaavailtu Tuomo Ruutu sai pestin NHL-seura Florida Panthersin apuvalmentajana.

Koivun lisäksi apuvalmentajina Antti Pennasen johtamissa Nuorissa Leijonissa työskentelevät Antti Miettinen ja Ville Mäntymaa.

Koivun rooli on auttaa joukkuetta etenkin erikoistilanteissa. Lisäksi leijonakonkari pyrkii myös antamaan kädestä pitäen yksilöllisiä ohjeita pelaajille turnauksen aikana.

– Kaikki tuollainen yhdessä, mitään yksittäistä roolia ei ole tässä kohtaa. Meillä on niin paljon ammattitaitoa ja kokemusta tuossa muussa valmennusryhmässä. Pääsen tuomaan asioita esiin myös vastikään lopettaneen pelaajan näkökulmasta, mikä toivon mukaan auttaa, Koivu luotaa.

– Motivaatio alkuun oli se, että pääsee näkemään ja auttamaan nuoria pelaajia. Se tässä kohtaa motivoi tosi paljon.

Koivu sanoo yllättyneensä monestakin asiasta valmentajan työssä. Työn määrä ja laajuus olivat näistä seikoista ilmeisimpiä.

– Se kokonaisuus, miten paljon menee ja tulee asiaa, ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun joukkuetta yritetään valmistaa yksittäiseen peliin ja koko turnaukseen. Se on vaativaa työtä, Koivu kertoo.

– Ei sitä pelaajana osaa ymmärtää, mitä kaikkea siihen menee, ja kuinka paljon tunteja valmennus laittaa sen joukkueen eteen. Tämä on hyvin mielenkiintoinen maailma. Kokonaisuus vaatii paljon suunnittelua. Se on kuukausien prosessi.

Nuorissa Leijonissa pelaavia suomalaislupauksia Koivu kuvailee ammattimaisiksi ja äärettömän kypsiksi pelaajiksi.

 – Elokuussa oli ensimmäinen tapahtumani tässä joukkueessa, ja jo se, miten paljon pelaajat ovat menneet siitä eteenpäin, kertoo ammattimaisuudesta ja heidän halustaan kehittyä ja päästä urallaan eteenpäin.

MM-turnauksen kahdella voitolla aloittanut Nuoret Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussaan Tshekin keskiviikkoiltana kello 21 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat