Suomen suurin poikakuoro Cantores Minores joutui koronaviruksen takia hankalaan välikäteen – taiteellinen johtaja: "Olen huolissani erityisesti freelancer-taiteilijoista"

Suomen suurin poikakuoro Cantores Minores joutui koronan takia hankalaan välikäteen – taiteellinen johtaja kertoo epideamian vaikutuksista kulttuuriin 5:25
Video: Suomen suurin poikakuoro Cantores Minores joutui koronan takia hankalaan välikäteen – taiteellinen johtaja kertoo epideamian vaikutuksista kulttuuriin

Tapahtumia perutaan nyt kovaa vauhtia koronaviruksen vuoksi, mikä vaikuttaa laajasti myös kulttuuritarjontaan sekä Suomessa että maailmalla. Cantores Minores -musiikkiopisto on joutunut sulkemaan ovensa harjoituksilta sekä perumaan liudan konserttejaan koronavirusepidemian vuoksi.

Cantores Minoresin taiteellinen johtaja Hannu Norjanen kertoo vaikutusten tulleen aivan yhtäkkiä. Kuorolla oli tarkoitus pitää yhteiskonsertti saksalaisen poikakuoron kanssa, mutta esiintyminen peruuntui jo ennen kenraaliharjoituksia. Saksalaiset olivat kuitenkin ehtineet jo Suomeen ja kuoro joutui hankalaan välikäteen.

– He tulivat ja menivät. Kerkesimme pitää yhdet harjoitukset yhdessä ja kaikilla oli kova into päällä. Sen jälkeen hallituksen linjauksen mukaan konsertit täytyi perua. Se oli ikävää ja surullista, mutta ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa, Norjanen kertoo.

"Erityisesti surettaa freelancereiden puolesta"

Paljon musiikin parissa työskentelevä Norjanen on huolissaan koronaviruksen vaikutuksista monen kulttuurialalla toimivan yrittäjän talouteen.

– Esimerkiksi freelancereiden koko elanto koostuu näistä yksittäisistä esiintymisistä. Olen itsekin joutunut soittamaan ja perumaan esiintymisiä.

Norjanen ei osaa sanoa, kuinka ison tappion Cantores Minores tekee koronaviruksen vuoksi. 

– Pitää vielä selvittää, miten esimerkiksi tuntiopettajien palkkojen maksaminen menee. Tulevia konsertteja on myös markkinoitu ja olimme menossa ensi viikolla Saksaan, mutta sekin täytyi perua.

Katso koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat