Suomen Rio-hurmaaja lopetti ja latoi suorat sanat – "Kuin harjoittelisi asvaltilla"

Rytmisen voimistelun nuori tähti Katja Volkova kertoi tiistaina päätöksestään lopettaa.

Suomen harjoitteluolosuhteet eivät saa Volkovalta korkeaa arvosanaa.

- Olen ollut onnekas, sillä olen välttynyt suuremmilta vammoilta urheilija-urani aikana. Mutta säännöllinen harjoittelu kovemmalla alustalla kuin mihin laji on suunniteltu, olisi hieman sama kuin jalkapalloilijat harjoittelisivat asvaltilla, Volkova sanoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Volkova harjoitteli Rion olympialaisiin Kisakallion Urheiluopistossa, sillä pääkaupunkiseudulta ei löydy rytmisen voimistelun oikeaa kisakanveesia. Haasteeksi pysyvän kanveesin rakentamiselle on osoittautunut oikeanlaisen, tarpeeksi korkean harjoitussalin löytyminen.

- Valmistautuminen Rion olympialaisiin oli onnistunut Kisakallion loistavien harjoitusolosuhteiden ja tuen ansiosta. Viime vuoden aikana harjoittelin kahdeksan tuntia päivässä omassa kuplassa eläen, keskittyen vain urheiluun. Ihannetilanteessa jonkinlainen normaali arki yhdistyisi huippu-urheilun harjoitteluun, samanlaisissa olosuhteissa kuin lajin muu kärki harjoittelee. Pääkaupunkiseudulla tämä on mahdotonta.

Volkova ei katkeroidu, vaan haluaa antaa takaisin.

- Haluan jakaa kokemuksiani, tietotaitoani ja auttaa osaltani lajia kehittymään Suomessa. Olen kulkenut pitkän tien yhdessä valmentajani Larisa Gryadynovan sekä kasvattiseurani Voimistelu- ja Urheiluseura Elisen kanssa. Päätös kilpauran päättämisestä oli raskas, sillä Larisa on minulle kuin toinen äiti. Jatkamme yhteistyötä, mutta eri merkeissä, kertoo Volkova.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja