Mainos

Suomen Pankki huolissaan talouden ylikuumenemisesta

Taloudellisen tilanteen paraneminen on Suomen Pankin pääjohtajan Matti Vanhalan mukaan lisännyt talouden ylikuumenemisriskiä. Tämän toteaminen ei kuitenkaan merkitse samaa kuin sen toteutumisen ennustaminen.

Kysynnän ennakoitu kasvu ja tiedot talouden kehityksestä ovat vahvistaneet kasvuodotuksia ja ennusteita on rukattu ylöspäin. Samaan aikaan jatkuva luottoekspansio ja sanailu tuloratkaisuista merkitsevät Vanhalan mukaan sitä, että ylikuumenemisriski on lisääntynyt merkittävästi.
-Kun ollaan kalkkiviivoilla ja kun ollaan menossa ylikuumenemiseen, niin ei ole asiallista lisätä ostovoimaa esimerkiksi veroratkaisuin, sanoi Vanhala taloustoimittajille järjestetyssä seminaarissa eilen.

Euroopan keskuspankin keväisen koron laskun jälkeen talouskasvu on voimistunut koko euroalueella ja suhdannenäkymät ovat Vanhalan mukaan yhdessätoista euromaassa nyt varsin valoisat. Suomi on tällä hetkellä erilaisessa suhdannetilanteessa kuin euromaat keskimäärin. Kansantalouden kasvu on selvästi nopeampaa kuin muualla euroalueella. Suomen Pankki kertoo oman ennusteensa talouskehityksestä joulukuussa julkistettavassa suhdannekatsauksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.