Suomen päävalmentaja vastaa ampumahiihtojoukkueen ympärillä pyörivään kritiikkiin – "Kaikkien pitää katsoa peiliin"

7:40
Videolla Tulosruudun juttu Suomen ampumahiihdosta.

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen suoritukset hiljattain päättyneissä MM-kisoissa eivät miellyttäneet urheilukansaa. Tilanne herättää runsaasti kysymyksiä siitä, mihin suomalainen ampumahiihto on oikein matkalla.

Suomalaisurheilijoiden ammunta koitui suurimmaksi kompastuskiveksi hiljattain päättyneissä MM-kisoissa. Ampumapenkalla nähtiin järjestään liuta ohilaukauksia, jotka pudottivat suomalaiset kauas kärkitaistelusta.

Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen tiedostaa ammunnan olevan yksi suurimmista kehityskohteista, mutta harjoittelua tulisi kohdentaa entistä tarkemmin lajipohjaiseksi.

– Meidän pitää päästä vielä enemmän nykyaikaiseen ampumahiihtoharjoitteluun. Ammunnan sujumiseen ja rutiinin luomiseen on ehdottoman tärkeää se, että me teemme sitä, mitä laji vaatii. Eli ampumahiihtoharjoittelua, eikä erillisesti fyysistä ja ammunnallista harjoittelua, Kähkönen summaa MTV Urheilulle.

MM-kisojen aikana tapetille nousi myös valmennusosaaminen, kun osa urheilijoistakin kritisoi tilannetta julkisesti. Ilmoille nousi kysymys siitä, onko Suomen valmentajilla menestykseen tarvittavaa tietotaitoa. Kähkösellä on asiaan selkeä mielipide.

– Rehellinen kritiikki on aina paikallaan. Silloin kuin tulos ei ole sitä mitä odotetaan, kaikkien pitää katsoa peiliin. Mulla on ollut kolme henkilökohtaisen MM-mitalin voittanutta urheilijaa edellisen joukkueen kanssa, joten kyllä meillä tietämystä on, Kähkönen viittaa aiempaan työhönsä USA:n maajoukkueen päävalmentajana.

– Ei olla toistaiseksi saatu sitä riittävän hyvin käytäntöön. Siinä meillä riittää työtä, Kähkönen jatkaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.