Mainos

Missä suomalainen yleisurheilu aidosti menee? Taustavaikuttaja nostaa esille kaksijakoisuuden

12:10

Tulevien viikkojen aikana Suomen yleisurheilussa tehdään isoja päätöksiä, kun urheiluliiton eli SUL:n johtoon valitaan sekä uusi puheenjohtaja että valmennusjohtaja. Mutta missä Suomen yleisurheilu ja sen huippu menee tällä hetkellä? Taustavaikuttaja Jukka Härkönen avasi ajatuksiaan MTV Sportille.

Reippaasti yli 20 vuotta urheilumanagerina toiminut Härkönen on nähnyt läheltä sen, mihin suuntaan suomalainen yleisurheilu on menossa.

Manageriurallaan Härkösen suojatit ovat voittaneet yli 100 olympia- ja maailmanmestaruusmitalia.

Suomalaisen yleisurheilun tila on ollut kovasti tapetilla muun muassa kesän EM-kisojen aikana ja sen jälkeen. Saksan Berliinissä käydyt kisat menivät Suomen osalta penkin alle. Mukaan ei tarttunut yhtään mitalia.

Härkösen mukaan ilmoilla on pientä kaksijakoisuutta.

– Suomalainen yleisurheilu voi monella tavalla hyvin, mutta kun puhutaan siitä terävimmästä kärjestä, niin se on äärimmäisen kapea. Toki, monessa paikassa peilataan koko tasoa kärjen osalta, eikä nähdä sitä syvyyttä. Esimerkiksi organisaationa liitto (SUL) ei ole niin huono, mitä viime kuukausien aikana on tullut esille. Siellä on paljon hyvää, Härkönen pohtii MTV Sportille.

– Toki, kun katsotaan huippu-urheilun kautta, niin meiltä puuttuu se tietty juttu.

Härkönen puhuu muun muassa Norjasta,  joka on tuottanut viime vuosien aikana huippuyksilöitä. Härkösen mukaan muutamat menestyjätarinat näkyvät heti kommenteissa ja kritiikin määrässä, joka olisi ollut hänen mukaansa "huomattavasti pienempää", mikäli Suomella olisi ollut Norjan tapaan muutamia menestystä niittäneitä urheilijoita.

Mutta miten urheiluliitossa ja koko lajin ruohojuuritasolla pitäisi toimia, jotta menestys olisi mahdollista? Mitä Härkönen ajattelee valmennusjohtajana toimineen Jorma Kemppaisen seuraajasta? Kuka voisi sopia hänen paikalleen? Muun muassa näistä lisää yllä olevalta videolta, jossa Härkönen on Antero Mertarannan vieraana.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja