Kaisa Mäkäräisen ammuntavire kadoksissa, parannusta haetaan yksinkertaisin askelin - ”Pienien asioiden pitää loksahtaa kohdalleen”

Suomen ampumahiihtotähden Kaisa Mäkäräisen ammuntavire on ollut viime kilpailuissa kadoksissa. Suomen päävalmentaja Jonne Kähkösen mukaan ammunnan parantamiseen ei tarvita vippaskonsteja.

Hallitseva maailmancup-voittaja Mäkäräinen aloitti kautensa todella upeasti. Mäkäräinen voitti kauden viidestä ensimmäisestä henkilökohtaisesta kilpailusta peräti kolme ja oli kerran toinen.

Suomalaistähden ammunta toimi alkukaudesta erinomaisesti, mutta viime aikoina hieno vire on kadonnut tyystin. Ammuntapaikalla sakkoja on tullut liikaa, joten kärkisijat ovat jääneet haaveeksi. Päävalmentaja Kähkönen on pohtinut yhdessä Mäkäräisen kanssa, miten ammunnan kanssa sopisi edetä.

– Kerkesin eilen illalla Kaisan kanssa lyhyesti kerrata, missä mennään. Tänään käymme töihin käsiksi, eikä siihen ole mitään vippaskonsteja. Pitää kuitenkin muistaa, ja Kaisa itsekin tiedostaa sen, että hyviä onnistumisia tuli kauden alussa aika monta peräkkäin. Kyllä se taito ja osaaminen siellä ovat. Nyt tehdään vain töitä sen eteen, että saamme sen takaisin, Kähkönen painottaa MTV Urheilulle.

Kähkösen mukaan Mäkäräisen ammuntavireen löytyminen ei luultavasti ole kovan työn takana, vaan sitä pyritään kehittämään yksinkertaisin keinoin.

– Uskon, että siinä on pieniä asioita, joiden pitää loksahtaa kohdalleen. Katsomme ensin sen, että suorittaminen on teknisesti hyvällä tasolla ja menemme sitten perusharjoituksilla eteenpäin, Kähkönen kuvailee tulevaa työsarkaa.

Lue myös:

    Uusimmat