Suomen Oscar-ehdokas MTV.fille: Gaalaan energiapatukka käsilaukussa

Suomen Oscar-ehdokas Kirsikka Saari kertoo MTV.fille Oscar- tunnelmista gaalan kynnyksellä. Suomalaiset ovat saaneet sunnuntain juhlallisuuksiin monia kullanarvoisia vinkkejä.

Suomen Oscar-ehdokkaat, ohjaaja Selma Vilhunen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saari, ovat parhaillaan Los Angelesissa valmiina ottamaan osaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa vietettävään Oscar-gaalaan. Kaksikon lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? kilpailee gaalassa parhaan näytellyn lyhytelokuvan sarjassa.

Elokuvan käsikirjoittaja Kirsikka Saari kertoo kaksikon päivien Los Angelesissa sujuneen vauhdikkaissa merkeissä. Tekemistä ja mielenkiintoisia tilaisuuksia on Oscar-kuhinan valloittamassa kaupungissa riittänyt..

– Kaikenlaisia tapahtumia on paljon. Olimme esimerkiksi naisehdokkaiden lounaalla sekä akatemian järjestämällä illallisella, jossa seniorit, kuten Pixarin John Lasseter ja Disneyn Burny Mattinson, kertoivat tarinoita uraltaan, Saari kertoo.

Tiistaina naiset pääsivät myös seuraamaan aitiopaikoilta, miten heidän ehdolla oleva lyhytelokuvansa otettiin vastaan. Katsojien reaktiot ilahduttivat tekijöitä.

– Se oli yksi ikimuistoisimmista hetkistä, kun elokuvat esitettiin tuhatpäiselle yleisölle akatemian Samuel Goldwyn -teatterissa. Yleisö nauroi räjähtäen elokuvallemme, taputti ja monet tulivat kommentoimaan jälkikäteen, Saari paljastaa.

Ainutlaatuinen viikko saa huipennuksensa sunnuntaina, kun alan himoituimmat patsaat jaetaan. Tilaisuus kerää silmpareja ympäri maailmaa ja paikalla on iso kattaus elokuva-alan kermaa.

Saari ja Vilhunen ovat kuitenkin saaneet tähtiä vilisevän illan varalle tapahtuman kokeneilta konkareilta paljon kullanarvoisia – ja hieman yllättäviäkin – vinkkejä:

– Meitä on neuvottu, että energiapatukka kannattaa kuulemma ottaa käsilaukkuun, sillä illalliselle pääsee vasta pitkän televisiolähetyksen jälkeen!

(MTV VIIHDE)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja