Oscar-ehdokas Selma Vilhunen paljasti millaisen kiitospuheen pitäisi

Ohjaaja Selma Vilhunen kertoi Oscar-mietteitään Radio Novan ELCrew-ohjelman haastattelussa keskiviikkona. Nainen tietää jo, mitä aikoo lavalla sanoa jos voitto osuu kohdalle.

Selma Vilhusen ohjaama Pitääkö mun kaikki hoitaa kisaa maaliskuun alussa vietettävässä Oscar-gaalassa parhaan näytellyn lyhytelokuvan pystistä. Teos ylsi viiden ehdokkaan kärkeen kymmenen lyhytelokuvan listalta.

Radio Novan ELCrew-ohjelma tavoitti Vilhusen keskiviikko-aamuna kertomaan Oscar-tunnelmistaan. Nainen kertoo uutisen saaneen aikaan ymmärrettävästi muutaman minuutin riemunkiljuntaa ja kyyneleitäkin, mutta muuten arki on jatkunut tavalliseen tapaan, arkisten askareiden merkeissä.

– Tässä on varmasti edessä sellaisia mielenkiintoisia aikoja, joita muistelee vielä vanhanakin, Vilhunen kommentoi Novalla.

Uutispommi selvisi lyhytelokuvan tekijöille samalla tavalla kuin muillekin.

– Emme saaneet siitä mitään ennakkopaljastusta, vaan samalla tavalla kuin muutkin katsoimme läppäriltä tiedotustilaisuutta. Kun meidän kategoriaa ei kerrottukaan, mentiin tärisevin sormin nettiin, saatiin oikea sivu auki ja siellä se oli, nainen muistelee.

Gaala-asu hankkimatta

Ehdokkuus tuo mukanaan myös matkan Los Angelesiin, maaliskuun alussa juhlittavaan Oscar-gaalaan. Millaisen puheen Hollywood-tähtiä vilisevä gaalayleisö saa kuulla, mikäli patsas osuu suomalaisten kohdalle?

– Luulen, että tässä vaiheessa keskittyisin tämän elokuvan syntyvaiheisiin ja niiden ihmisten kiittämiseen, jotka on siinä mukana olleet. Ja lisäksi niiden kiittämiseen, jotka ovat itseäni olleet kannustamassa elämän varrella, Vilhunen suunnittelee.

Maailmankuulujen tähtien kansoittama Oscar-gaala on tunnettu myös upeasta pukuloistostaan. Vilhusen oma juhlalook on vielä työn alla.

– Näitä ja muita yksityiskohtia aletaan juuri kovasti työstämään. Aikataulut alkaa pikkuhiljaa hahmottua, mutta iltapukua ei ole vielä hankittu. Nyt pitääkin alkaa miettiä, että mikä se olisi!

Enbuske & Linnanahde Crew Radio Novalla aamuisin (ma-to) klo 6-10.

(MTV VIIHDE)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja