Fifa-pomo kertoi mullistavasta uudistuksesta, idea tyrmättiin välittömästi – "Naurettava ajatus"

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino esitteli perjantaisessa lehdistötilaisuudessa uuden vuonna 2025 alkavan seurajoukkueiden MM-turnauksen.

Infantino kertoi medialle, että vuodesta 2025 lähtien Fifa järjestää 32 joukkueen seurajoukkueiden MM-kisat. Turnaukseen osallistuu parhaat seurajoukkueet ympäri maailman.

Infantino kertoi, että yksityiskohdista pitää vielä sopia eri tahojen kanssa.

Keskustelua herättänyt uutinen koki täystyrmäyksen sosiaalisessa mediassa. Liverpool-legenda Jamie Carragher tyrmäsi idean välittömästi.

– Kuten naurettava ajatus kahden vuoden välein järjestettävistä MM-kisoista, tämä on toinen samanlainen Infantinolta. Pelaajien on levättävä joskus. Heitä kohdellaan kuin karjaa.

– Fifa vihaa Mestarien liigaa ja haluaa itselleen jotakin samanlaista. Eurooppalaisten seurojen tulisi boikotoida sitä, Carragher tylyttää Twitter-tilillään.

Raskas ja tiivis ottelutahti on puhuttanut jalkapallomaailmaa jo pitkään. The Timesin jalkapallotoimittaja Henry Winter kritisoi Fifan tuoretta päätöstä rajusti.

– Fifa esittelee häpeilemättömästi uusia kilpailuja, kuten 32 seurajoukkueen MM-turnaus. Fifa asettaa tulot ja politiikan pelaajien hyvinvoinnin edelle, Winter kirjoittaa.

Daily Mailin Ian Ladyman on Winterin kanssa samoilla linjoilla.

– Harva asia jalkapallossa on ollut yhtä turha tai arvoton kuin Fifan seurajoukkueiden MM-kisat. Ja nyt he ovat tekemässä siitä isompaa. Lajimme teurastaminen jatkuu, Ladyman kritisoi.

– Fifa hölmöilee puolivillaisia ideoita vain ja ainoastaan tehdäkseen lisää rahaa ja saadakseen lisää valtaa Uefalta, Mirrorin Colin Millar sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat