Suomen lentopalloikonilta kuvastava heitto Qatarin MM-jalkapallon kohtuuttomuuksista – "Metroa rakentavat, tuskin sitä monet kuitenkaan käyttävät"

Syksyllä Qatarin lentopalloliigaan siirtynyt Mikko Oivanen on saanut pelikentillä lentävän lähdön uusissa ympyröissä, mutta tulevan jalkapallon MM-kisaisännän kehitys herättää maajoukkueikonissa ihmetystä.

Hakkuri Oivasen seura Police Sports Union on pelannut kauden kahdeksan otteluaan tappioitta ja johtaa Qatarin liigaa.

Qatarissa järjestetään vuonna 2022 jalkapallon MM-kisat, jotka ovat herättäneet valmisteluvaiheessaan runsaasti kritiikkiä ennen kaikkea väärinkäytöksistä ulkomaista työvoimaa kohtaan. Maahan rakennetaan tyhjästä jättimäisiä areenoita, ja rahaa kuluu valtavia summia vain suuriin infrastruktuurihankkeisiin.

MM-kisaprojekti näkyy myös Oivasen arjessa.

– Dohaan rakennellaan metroakin MM-futiksen takia. Paikalliset arvelevat, että tuskinpa sitä kisojen jälkeen monet kuitenkaan käyttävät, Oivanen kertoo Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

– Myös teitä parannellaan – joka viikko liikennejärjestelyt muuttuvat. Kuumuuden ja kuivuuden vuoksi viheralueet ja puistot vaativat melkoiset kastelujärjestelmät.

Myös Qatarin ”mustan kullan” eli öljyn tuoma vauraus näkyy Dohan katukuvassa.

– Autot ovat vähän eri luokkaa, mihin Suomessa on totuttu, eikä busseja juuri kaupungissa näy. Asustelen muiden pelaajien tavoin huoneistohotellissa. Hallille pääsee mukavasti ”poliisikyydillä” - kaikilla pelaajilla on käytössään Land Cruiserit, entiset poliisiautot, Oivanen sanoo.

32-vuotias Oivanen on nähnyt pelaajana maailmaa. Ennen Qataria hän on pelannut urallaan Kreikassa, Puolassa, Iranissa, Kiinassa, Ranskassa ja Turkissa.

Lue myös:

    Uusimmat