Väriloistoa ja Fifa-pomon juhlalliset sanat: tältä näyttää Qatarin MM-kisojen uusin stadion – taustalla raportteja karmeista ihmiskohtaloista

Kritisoitu Qatarin MM-jalkapallohanke esitteli uusinta aikaansaannostaan näyttävin menoin –"Täydellinen stadion MM-kisoihin" 3:12
Kritisoitu Qatarin MM-jalkapallohanke esitteli uusinta aikaansaannostaan näyttävin menoin – "Täydellinen stadion MM-kisoihin."

Qatar esitteli neljännen kaikkiaan kahdeksasta jalkapallon MM-kisoja varten rakennettavasta stadionista perjantaina. Al Rayyan -areena toimi paikallisen cup-finaalin näyttämönä.  

Pääkuvan videolla näyttävää kuvaa tulevien MM-kisojen uudesta näyttämöstä. 

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino oli paikalla stadionin vihkijäisottelussa.

– Upea jalkapallostadion. Tunnelma on loistava, sillä istuimet ovat hyvin lähellä kenttää. Uskon, että tämä on täydellinen jalkapallostadion vuonna 2022, kun täällä pelataan MM-kisoja, Infantino hehkutti 40 000 paikkaa sisältävää areenaa Reutersin mukaan. 

– Qatar on valmistautunut hyvin MM-kisoja varten ja on valmis järjestämään ensimmäisen MM-turnauksen Lähi-idässä ja arabimaissa. 

Pelatussa Amir Cup -finaalissa kohtasivat qatarilaiset Al-Arabi ja Al-Sadd, jota valmentajaa Barcelonan entinen suurpelaaja Xavi. Al-Sadd voitti 2-1-lukemin.   

Pelipäivällä oli symbolinen merkitys. Se oli Qatarin kansallispäivä, ja MM-finaali tullaan pelaamaan tasan kahden vuoden päästä. 

Qatarin MM-projekti on kerännyt valtavasti kritiikkiä rakennustöissä käytettyjen siirtotyöntekijöiden karmeista työoloista. Raportit ovat kertoneet lukuisista kuolemantapauksista, ja työläisten oloja on verrattu orjatyöhön.  

Lue myös:

    Uusimmat