Mainos

Suomen Kuvalehti: Finnairin lentäjien sairauspoissaolot kasvaneet

Finnairin lentäjien sairauspoissaolot ovat moninkertaistuneet, kertoo Suomen Kuvalehti. Finnair on teettänyt Työterveyslaitoksen kautta tutkimuksen väsymyksestä ja työhyvinvoinnista.

Suomen Kuvalehden mukaan ennen Aasian-liikenteen kasvua lentäjien sairauspoissaoloprosentti oli vain kaksi prosenttia. Nykyisin se liikkuu 5–7 prosentissa.

Finnair ei kommentoinut STT:lle, miksi lentäjien sairauspoissaolot ovat lisääntyneet. Syyksi kerrottiin, ettei työterveyslääkäri ole tavoitettavissa haastatteluun.

Finnairin tutkimuksesta antaman tiivistelmän mukaan työhyvinvointitutkimuksessa pyrittiin tunnistamaan lentäjien työhyvinvointiin keskeisesti vaikuttavat tekijät. Tutkimukseen vastasi 477 lentäjää.

Finnairissa on aloitettu lentäjien työhyvinvoinnin parantamiseen tähtäävä projekti. Siihen kuuluu esimerkiksi työvuorojen suunnittelusääntöjen tarkastusta väsymyksen minimoimiseksi ja lentäjän omaa työkykyä ylläpitävän roolin tukeminen.

Suomen Kuvalehden mukaan Finnairin pitäisi palkata lisää lentäjiä, jolloin yksi lentäjä lentäisi vähemmän pitkiä aikaerolentoja. Lisäksi kaikilla pitkillä lennoilla tulisi olla kolmihenkinen ohjaamomiehistö. Tämä mahdollistaisi lentäjien lepäämisen. Lentäjille on kaikissa pitkän matkan koneissa lepotilat, joiden käyttö edellyttää kolmea ohjaajaa.

Lehden mukaan lentäjien määrää on nykyisessä kilpailutilanteessa vaikea lisätä. Finnair palkkaa lähivuosina satoja uusia lentäjiä, mutta noin kolmasosa heistä korvaa eläköitymisiä ja loput tarvitaan toiminnan laajentumisen vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.