Suomen korkeushyppylupaukselta huima ennätysparannus! 19-vuotiaiden ennätys enää kolmen sentin päässä: "Uskon, että omat paukut riittävät"

Korkeushyppääjä Arttu Mattila säväytti Äänekoskella kotikentällään järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa. 19-vuotias Mattila ponnisti upeasti uuden ennätyksensä 221.

Mattilan tulos on Suomessa 19-vuotiaiden kautta aikojen kolmanneksi paras.

– Vähän loppui puhti noissa 223:n yrityksissä, mutta aijai, se 221 oli hyväntuntuinen hyppy, Mattila hehkutti SUL:n tiedotteessa.

Mattilan edellinen ennätys oli hallissa hypätty 216. Ulkorataennätys puolestaan parani peräti seitsemällä sentillä.

19-vuotiaiden Suomen ennätys on Toni Huikurin hyppäämä 224.

– Kova ennätyshän se on. Mutta uskon, että omat paukut riittävät siihen. Toivotaan, että päästään Danielin (Kosonen) kanssa molemmat Kalevan kisoissa yli 220:n ja nostetaan lajin tasoa. Sieltä se tulee, Äänekosken Urheilijoita edustava Mattila tuumi.

Toiseksi kilpailussa ylsi tällä kaudella samaan tulokseen 221 yltänyt Kosonen, joka hyppäsi nyt 215 senttiä.

Äänekoskella kotiyleisönsä edessä loisti Mattilan lisäksi myös keihäänheittäjä Roosa Ylönen, 21, joka heitti ennätyksensä 54,53 ja oli toinen 59,40 kiskaisseen Latvian Lina Muzen jälkeen.

– Tosi vähäisillä heittomäärillä tulin mukaan. Heitossa on vielä teknisesti valtavasti parannettavaa, mutta hyvä maku tästä jäi, Ylönen riemuitsi.

Miesten keihäskisan voittoon ylsi 75,55 metriä heittänyt IF Raseborgin Teo Takala.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja