Suomalaismoukaristi murskasi EM-rajan komeasti – "Kauden tavoite on otettavissa"

Unelma olympiakullasta ajaa Antti Ruuskasta eteenpäin 3:37

Henri Liipola avasi kesän kilpailukautensa Somerolla komeasti kiskaisemalla moukarin lukemiin 75,13. Elokuisten Berliinin EM-kisojen 74 metrin tulosraja rikkoutui näin reilusti.

Pääkuvan videolla paluuta tekevän keihästähti Antti Ruuskasen haastattelu.

Someron Esaa edustavan Liipolan, 24, pisin kaari irtosi viimeisellä kierroksella. Toiseksi pisinkin kantoi yli EM-rajan, 74,58 metriin.

– Aluksi heittäminen oli aika tahmeaa. Sitten se rupesi rullaamaan, kun ymmärsin taas, miten heitetään, eli että jalan kanssa pitää työntää vauhtia. Toiseksi pisin oli heittona sellainen rento ja hyvä. Viimeisellä yritin oikeasti vähän heittää, Liipola summaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Liipolan uran pisin heitto 75,31 on samalta Someron kentältä viime vuoden syyskuulta. Liipola uskoo, että tuo ennätys jää tänä vuonna kuitenkin historiaan.

– Kauden tavoite on 77 metriä. Uskon, että se on otettavissa. Kaikki on hyvässä mallissa, Liipola viittasi ongelmattomaan harjoituskauteen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Kankaanpään Seudun Leiskun 20-vuotias Aaron Kangas ennätyksellään 72,09.

Naisissa ennätystahti

Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti puolestaan 22-vuotiaiden naisten Suomen ennätyksen 68,87. Tervo löi sekä Sini Pöyryn nimissä vuodesta 2002 olleen 22-vuotiaiden SE:n 68,28 sekä oman viimevuotisen ennätyksensä 68,27.

Berliinin EM-kisojen 69 metrin tulosraja jäi Tervolta vain 13 sentin päähän.

– EM-raja jäi vähän kaivelemaan, mutta olen silti tyytyväinen tulokseen. Sain nyt heittoihin oikeanlaisen rentouden, enkä alkanut yrittää liikaa, Tervo kertaili.

Lapuan Virkiän 17-vuotias Sara Killinen lennätti naisten moukaria ikäluokan kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen 61,44.

Lue myös:

    Uusimmat