Jäätävä reaktio Suomen 20-vuotiaalta keihäslupaukselta ennätyskaarensa jälkeen: "Olen tiennyt"

Oulun Pyrinnön keihäslupaus Anni-Linnea Alanen täräytti Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa 62,45 metriä sunnuntai-iltapäivänä, eikä ollut tästä edes yllättynyt.

Viimeisellä heitolla irronnut huipputulos oli 20-vuotiaan uusi oma ennätys sekä Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras tulos uudella keihäsmallilla.

Samalla heitto nousi 22-vuotiaiden uudeksi Suomen ennätykseksi, minkä lisäksi se olisi riittänyt viime vuoden EM-kisoissa hopealle.

– Olen tiennyt ja valmentaja on tiennyt, että tällainen heitto on ihan mahdollinen. Ja nyt se tuli! Alanen riemuitsi Urheiluliitolle.

Seuraavaksi tavoitteena on kasvattaa kaarta entisestään ja napata kultaa alle 23-vuotiaiden EM-kisoista. Kisat järjestetään Espoossa 13.–16. heinäkuuta, eikä nuorelta Alaselta itseluottamusta puutu.

– Espooseen lähden ilman muuta hakemaan kultaa, Alanen sanoi.

– Minusta tuntuu, että pikkaisen tuohon ennätykseen voisi vielä nipistää lisää senttejä. Ennen kisaa ei tuntunut, että olisi ihan paras päivä. Jos saisi sellaisen heiton syntymään sitten Espoossa.

Alanen on aiemmin voittanut alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuista pronssia. Alasen aiempi ennätys nähtiin puolestaan vain viikko sitten, kun hän rykäisi Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa Puolassa 59,69.

Lue myös:

    Uusimmat