Oliver Helanderilta kova ilmoitus: koko keihäskausi jäämässä väliin

Antero Mertaranta käy läpi täydessä vauhdissa olevaa yleisurheilukautta – suomalaiset tehneet alkukaudella kovia tuloksia 17:43
Antero Mertaranta kävi viime viikolla läpi täydessä vauhdissa olevaa yleisurheilukautta – myös keihäsmiesten vaisu kesä puheenaiheena.

Keihäänheittäjä Oliver Helander, 23, ei aio näillä näkymin kilpailla koko kaudella.

Helanderin tammikuussa leikattu olkapää kipuilee sen verran kovien heittotreenien jälkeen, että hän paneutuu sen kuntouttamiseen eikä näillä näkymin kilpaile tänä kesänä.

– Heittäisin, jos Tokion olympiakisat olisivat olleet tänä kesänä. Pystyn heittämään, mutta nyt on parempi malttaa. Olkapää ei mene ainakaan parempaan suuntaan, jos alan kilpailla, Helander sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa. 

Helander pääsi leikkauksen jälkeen nopeasti harjoittelemaan, mutta kevättalven ja kevään mittaan olkapääkivut palasivat.

– Kun aloin heittää kovempaa, olkapää oli ensin vähän parempi, mutta sitten tuli samaa kipua kuin ennen leikkausta. Ihan pari ensimmäistä treeniä, joissa heitin kovempaa, tuntuivat paremmilta, Sitten tuntemukset alkoivat mennä huonompaan suuntaan, Helander summaa. 

Helanderin uran paras kaari on kantanut 88,02. Viime kaudella hän kiskaisi parhaimmillaan 86,93. Dohan MM-kisoissa hän jäi karsintaan.  

Lue myös:

    Uusimmat