Suomen keihäänheittotähti on noussut ryminällä haastajasta tähdeksi: "Silloin uskon, että keppi lentää todella pitkälle"

Viime kaudella komean ennätyksensä 88,02 heittänyt Oliver Helander valmistautuu paraikaa ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihinsa. MTV Urheilu tapasi Helanderin Kuortaneen kovatasoisen juhannuskilpailun alla.

22-vuotias Helander heitti reilu viikko sitten Turussa MM-kisarajan rikki omalla kauden parhaalla 84,84. Uran ensimmäinen arvokisamitali on kiikarissa 11. heinäkuuta alkavissa yleisurheilun nuorten EM-kilpailuissa Ruotsissa. Helander on kärsinyt talven aikana olkapään ongelmista.

– Koko talven aikana ollut sen kanssa ongelmia ja on vieläkin vähän kipua olkapäässä heittäessäni. Pystyn kuitenkin kilpailemaan hyvällä tasolla. Se ei häiritse, liikaa ainakaan, Helander toteaa.

Suomalaisella on vasta menossa kolmas kausi, kun keihäänheitto on hänen päälajinaan. Kovasta ja nopeasta kehityksestä huolimatta, Helander näkee parannuskohtia omaan tekemiseen.

– Kyllä varmaan fysiikassa on eniten kehitettävää ja tekniikassakin on asioita, joita voi vielä parantaa. Viime kaudella heitin alkukesästä teknisesti paremmin. Jos pääsen siihen samaan tekemiseen tänä vuonna, niin uskon, että keppi lentää todella pitkälle, Helander kertoo.

Kuortaneen lauantaipäivän kilpailussa ovat mukana maailman ykkösnimet Andreas Hoffmanin ja Magnus Kirtin johdolla. Se toimii hyvänä valmistautumisena kohti tulevia EM-kisoja.

– Se on kuin heittäisi MM-finaalissa. Sen verran kovatasoinen porukka siellä on, Helander päättää.

Lue myös:

    Uusimmat