Suomen kakkosmiesten taistelu parisprintin finaalipaikoista suli karulla tavalla – "Mahdoton tehtävä"

Suomen kakkosjoukkueen Joni Mäki / Lauri Vuorinen taistelu finaalipaikoista perinteisen hiihtotavan parisprintin karsinnoissa Salpausselän maailmancupissa suli ikävällä tavalla Vuorisen kaatumiseen.

Vuorinen oli kilpailun aikana hiihtämässä kärkikatraassa, mutta pyllähti tuplatunnelin nousun jälkeen laskuun lähtiessään. Kontaktia muihin hiihtäjiin ei ollut.

– Tähtäsin huonosti ladulle ja sukset menivät solmuun, Vuorinen kertoi.

Peli oli Vuorisen mukaan "täydellisesti siinä".

– Kärki karkasi kyllä todella kauas. Kun se karkaa pitkälle laskun jälkeen, sitä on mahdoton tehtävä ajaa enää kiinni.

– Harmittaa sinänsä.

Mäki ja Vuorinen hiihtivät viimeiset osuutensa reilusti kärkitaistelujen takana ja sijoittuivat lopulta erässään kymmenenneksi. Eroa erän voittaneeseen Norjan ykkösjoukkueeseen kertyi 26,04 sekuntia.

Vuorisella alkaa kulkea

Siinä missä Mäki ei ollut tänään arvionsa mukaan parhaassa iskussaan, Vuorisen hiihto tuntui miehestä itsestään hyvältä.

– Se alkaa kulkea oikeaan aikaan. Kerrankin näin päin. Viime vuonna tuntui, että Koreaa (Pyeongchangin olympialaisia) kohti kunto oli jopa vähän laskussa. Nyt ollaan aivan eri kurssissa, Vuorinen iloitsi.

Iloa Vuoriselle tuotti myös hänen kumppaninsa Johanna Matintalon onnistuminen naisten parisprintissä. Matintalo nappasi Anne Kyllösen parina naisten avauserän toisen suoran finaalipaikan.

– Rekalla kävin ja kerkesin kysyä, miten menin. Hän sanoi, että suora lähtöpaikka. Olin, että hyvä. Ei sitä sen enempää ehtinyt ajatella, oma lähtö tuli niin nopeasti. Hyvinhän he vetivät, Vuorinen summasi.

Naisissa myös Suomen ykkösjoukkue Anita Korva / Anne Kyllönen selviytyi finaaliin, he aikavertailun kautta. Miehissä Suomen ykkösjoukkue (Iivo Niskanen / Ristomatti Hakola) eteni suoralla jatkopaikalla finaaliin, he eränsä kakkosina.

Vuorinen ja Mäki suuntaavat molemmat vajaan kahden viikon päästä Seefeldissä

käynnistyviin MM-kisoihin. Tiistaina heillä on edessään lähtö valmistautumisleirille Italian Toblachiin.

Lue myös:

    Uusimmat