Karmaisevan trillerin jälkeen jatkosta pudonnut Lauri Vuorinen tarrasi MM-paikkaan – "Noin pienestä jää kiinni"

Lauri Vuorinen: Uran paras sprintti 1:30
Videolla Lauri Vuorisen haastattelu.

Lauri Vuorinen oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka karsiutui karulla tavalla jatkosta Salpausselän kisoissa maailmancupin vapaan sprintin puolivälierävaiheessa. Vuorinen jäi erässään kolmanneksi, kun erän toinen jatkopaikka meni Vuorisen loppukirikamppailussa pesseelle Ranskan Richard Jouvelle 0,05 sekunnin erolla.

Erävoittoon sivakoi Norjan Emil Iversen. Vuorinen jätti Jouven taakseen takasuoran alussa ja oli kiinni toisessa paikassa, mutta Jouve pusersi väkisin suomalaisen ohi aivan viime metreillä.

– Tiesin takasuoralla hänet ohittaessani, että hän on ihan siinä lähellä. Tiesin myös, että hän on erittäin vaarallinen kaveri loppusuoralla. Hän on monta kiriä vienyt tänä talvena. Hän oli vain yksinkertaisesti kovempi kaveri loppusuoralla, Vuorinen sanoi.

Vuorinen totesi olevansa tyytyväinen uransa parhaaseen vapaan sprinttiin, mutta myönsi, että jatkopaikan lipeäminen niukasti kirpaisi.

– Aina se vähän harmittaa, kun noin pienestä jää kiinni. Suoritus oli silti ehjä ja onnistunut. Mietin, että viimeinen nousu on tärkeä ja stadion on tärkeä, ja tulin tosi hyvällä vauhdilla takasuoralle. Ei jäänyt jossiteltavaa – oli äijästä kiinni tänään.

Vuorinen kokee, että hänen vauhtinsa on löytymässä tammikuun vaikeuksien jälkeen.

– Tourin jälkeen olin viikon kipeä; tulin kipeäksi heti kun pääsin kotiin Rovaniemelle. Se verotti tosi pahasti. Otepäässä (maailmancupissa) oli erittäin vaikeaa, vetelää hiihtoa. Imatrallakin oli (SM-kisoissa) sellaista ailahtelua. Nyt on tosi helpottunut olo. Olen pystynyt jo reilu pari viikkoa pystynyt harjoittelemaan tosi hyvin. Alkaa tulla tulosta.

Vuorista ei ole vielä valittu Seefeldin MM-kisoihin, mutta nähty tulos siivittää hänet todennäköisesti kisakoneeseen. Yhä valitsematta olevista mieshiihtäjistä myös Martti Jylhä selviytyi Salpausselän sprintissä puolivälieriin ja taistelee myös MM-kisapaikasta.

Vuorinen sanoi olevansa luottavainen MM-paikkansa suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat