Mainos

Suomen ja Latvian välille viisumivapaus

Suomen ja Latvian välinen viisumivapaus tulee voimaan 8. 11. 1997 tasavallan presidentin hyväksyttyä sopimuksen. Suomi ilmoitti sopimuksen hyväksymisestä virallisesti Latvialle tänään.

Suomen ja Latvian välillä käydyissä viisumivapausneuvotteluissa on sovittu, että viisumivapaus saatetaan voimaan sen jälkeen, kun maiden välillä tehdyt sopimukset rikosten torjunnasta ja laittomasti maahan saapuneiden henkilöiden takaisinottamisesta ovat tulleet voimaan ja kun Latvia on liittynyt Geneven pakolaisyleissopimukseen.

Viisumivapaussopimuksen perusteella Suomen kansalaiset voivat oleskella viisumitta Latviassa yhteensä enintään kolmen kuukauden ajan yhden vuoden aikana. Latvian kansalaisten osalta viisumivapaan oleskelun kolmen kuukauden enimmäisaikaan lasketaan mukaan myös oleskelu muissa pohjoismaissa Suomeen saapumista edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Viisumivapaus koskee vain lyhytaikaisia vierailuja toisessa sopimusvaltiossa - oleskelua ja työntekoa varten tarvitaan edelleen kyseisen valtion lainsäädännön edellyttämät luvat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.