Suomen historiallinen cheerleadingin MM-kulta kirvoitti toiveen – "Mitä tämä oikeasti on ihmisten mielessä?"

Suomen cheerleading-maajoukkue saavutti MM-kultaa 0:15

Suomen naisten cheerleadingin maajoukkue ylsi historialliseen temppuun, kun se kukisti lajin mahtimaan USA:n vihdoin MM-kisatasolla. Ennen Suomen kultaa mikään muu maa ei ollut pystynyt horjuttamaan USA:ta ykköspaikalta.

Yllä kuvia Suomen maailmanmestarijoukkueesta tältä huhtikuulta.

Maailmanlaajuisen lajiliiton alaisuudessa käydyissä kisoissa USA oli kruunattu ykköseksi yhdeksän kertaa putkeen. Tänä vuonna oli Suomen vuoro.

Yhdysvaltojen Floridan Orlandossa käydyissä kisoissa paikan päällä ollut Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo hehkutti tempun ainutlaatuisuutta.

– Tästä tuli aivan mahtava fiilis. Tämä on todella historiallista koko Suomelle ja koko Euroopalle, että täältä tuleva joukkue pystyy haastamaan USA:n näin vahvasti. Toki tämän eteen on tehty jo vuosia töitä. Olemme olleet kakkosena kärkkymässä jo parin vuoden ajan. Esimerkiksi viime vuonna olimme jo hyvin lähellä, Taivassalo kertoo MTV Sportille.

Taivassalon mukaan Suomi teki kokonaisuudessaan erittäin hyvän suorituksen. Tähän kuului onnistuminen torstain välierissä ja perjantain finaalissa.

– Jo itse suorituksiin pystyi olemaan todella tyytyväinen. Finaalivedon jälkeen piti sitten odottaa hetki. Kun palkintojenjakotilaisuuteen päästiin, niin sitten saatiin tietää, että voitettiin maailmanmestaruus, Taivassalo kertasi finaalin vaiheita.

Alla Suomen joukkueen taidonnäyte MM-kisoista (esitys kunnolla käyntiin minuutin kohdalla). Juttu jatkuu alla!

– Tuossa joukkueessa on nuorempia ja sitten tosi kokeneita urheilijoita. Osa on yrittänyt tätä jo seitsemän vuoden ajan. Se olemassa ollut kokemus näkyi rauhallisuutena. He tiesivät, mitä tekevät ja samalla taustalla näkyi laadukas harjoittelu. Koko maajoukkue on tehnyt todella laadukkaita suorituksia jo useiden viikkojen ajan. Se ei ollut meille yllätys, että Suomi pärjäsi hyvin. Tuohon vaadittiin kuitenkin sitä, että molempina päivinä suoriutuu lähes täydellisesti. Silloin se kulta on mahdollinen. Nyt se lähes täydellinen suoritus nähtiin Suomen joukkueelta, liiton puheenjohtaja Taivassalo hehkutti.

"Tämä on koko Suomen MM-kulta, ehdottomasti."

Suomen joukkue koostui 15-25-vuotiaista naisista. Itse MM-kultaa on juhlittu Taivassalon mukaan rauhallisesti.

– Joukkue meni heti kisapaikalta syömään, niin kuin urheilijat tekevät. Sen jälkeen on lähetelty terveisiä koto-Suomeen. Tämä on koko Suomen MM-kulta, ehdottomasti.

Itse laji voi olla monelle hieman mysteeri. Kilpacheerleading ja jääkiekkotapahtumissa nähtävät tanssitytöt sekoitetaan helposti keskenään. Näiden kahden sarakkeen välillä on kuitenkin iso ero.

Taivassalo toivoo, että MM-kullan myötä moni havahtuisi siihen, että millaisesta lajista nyt puhutaan.

– Toivotaan, että tämä kulta nostaa lajin tunnettavuutta ja nostaa ajatusta siitä, että mitä cheerleading oikeasti on ihmisten mielessä.

MM-kulta osui muutenkin upeaan saumaan, sillä kesäkuun 30. ja heinäkuun 1. päivänä Helsingissä käydään EM-kotikisat.

– Tämä kulta oli erittäin hieno asia koko suomalaiselle cheerleadingille, Taivassalo sanoo ylpeänä.

Lue myös:

    Uusimmat