Suomen hiihtolupaus tähtää jo kevääseen: "Välillä on menty eteenpäin, välillä ei"

Eveliina Piippo paljasti kunnianhimonsa Beitostölenin viestin jälkeen viime joulukuussa. Nuoren hiihtäjän suoritusta ihasteltiin, kun hän hiihti ankkuriosuudella Suomen kolmanneksi maailmancupin kilpailussa, mutta Piippo listasi maalissa napakasti kehityskohteensa.

–  Tarvitsen enemmän kuntoa ja maitohapon sietoa sekä voimaa ja nopeutta, Piippo luetteli.

Piippo kertoo oppineensa paljon ensimmäisellä maajoukkuekaudellaan. Maailman parhaiden seurassa hän sai uskoa mahdollisuuksiin, mutta koki myös turhautumista, kun ei kokenut tasoaan riittäväksi.

–  Pitää kyetä ammentamaan voimaa muiden onnistumisista, mutta aina en osannut olla tyytyväinen, vaikka pystyin hiihtämään parhaalla tasollani, Piippo tunnustaa.

Piippo saavutti alle 23-vuotiaiden kisoissa MM-hopean ja pääsi edustamaan Suomea myös aikuisten MM-kisoissa. Seefeldin MM-viestistä heltisi kuudes sija ja 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa hän oli 19:s.

Tulokset eivät tyydyttäneet 21-vuotiasta hiihtäjälupausta, joka haluaa kiireesti aikuisten huipputasolle.

–  Välillä turhauttaa, Piippo lipsauttaa sivulauseessa.

Tärkeät viikot jäljellä

Vauhdinnälkä paljastuu Piipon puheista, kun hän kertaa kesäharjoitteluaan.

–  Harjoituskaudella ei ole ollut mitään vakavampia ongelmia, mutta se on sujunut vaihtelevasti. Välillä on menty eteenpäin, välillä ei. Tuntuu, että tasoni on aika lailla sama kuin vuosi sitten, Piippo kertoo.

–  Voimaa on tullut tehtyä, mutta talvella vasta selviää, miten se näkyy suksella.

Harjoittelu jatkuu parin seuraavan viikon ajan korkeanpaikan leirillä Italian Val Senalesissa.

–  Jäljellä on tärkeät harjoitusviikot. Niillä on iso vaikutus, jos onnistun tekemään oikeita asioita. Tärkeintä on saada ehjiä harjoitusjaksoja ja päiviä, jotka vievät kokonaisuutta eteenpäin.

Piippo tarkkailee tuntemuksiaan erityisen valppaasti marraskuun alussa, kun hän toipuu merenpinnan tasolla leirirasituksista.

–  Korkeanpaikan leirin jälkeen sitä tuntee, että kulkee, mutta viikon kuluttua voi havahtua, ettei olekaan palautunut. Siinä vaiheessa pitää olla tarkkana.

Kiivaampaa vauhtia kevääksi

Marraskuussa alkavalla kilpailukaudella maajoukkuehiihtäjät keskittyvät maailmancupiin, jossa riittää tiiviisti kisoja maaliskuun lopulle.

Piipolla ei ole cupin kisoihin sijoitustavoitteita.

–  Talvella tärkeintä olisi kehittyä kevääksi nykyistä paremmalle tasolle, Piippo kertoo.

–  Saisin siitä luottoa seuraavaan kauteen. Saisin tunteen, että tiedän, mitä minun pitää tehdä seuraavia arvokisoja varten.

Aikuisten arvokisamitaleita jaetaan seuraavan kerran Oberstdorfissa 23. helmikuuta–7. maaliskuuta 2021.

Lue myös:

    Uusimmat