Mainos

Suomen EU-tavoitteista nousemassa kohu

Suomen neuvottelutavoitteiden vuotamisesta on nousemassa kohu Nizzan EU-huippukokouksen alla. Eduskunnan suuresta valiokunnasta vuotivat ulos pääministeri Paavo Lipposen kanssa käydyt luottamukselliset keskustelut siitä, että Suomi olisikin valmis EU-komissaarien kierrätykseen.

Tilanne on erittäinen kiusallinen valiokunnalle, koska vuoto tuli juuri ennen ratkaisevaa kokousta. MTV3:n uutisten tietojen mukaan valiokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen on harkinnut eroa.

Helsingin Sanomien eilisen uutisen mukaan Lipponen sai suurelta valiokunnalta valtuudet komissaaripaikkojen kierrättämiseen, vaikka tähän saakka Suomi on pitänyt tiukasti kiinni omasta komissaaristaan. Komission koko on tänään alkavan huippukokouksen yksi pääasia.

-En kommentoi, puhelimitse tavoittamamme Vanhanen sanoo eroaikeistaan ja lupaa palata asiaan Nizzan kokouksen jälkeen.

Vanhanen kuitenkin kertoo, että valiokunnan jäseniin on tämän päivän aikana oltu yhteydessä ja pyydetty, että kukaan ei kommentoisi asiaa.

Valiokunnan varapuheenjohtaja Kimmo Kiljunen myöntää, että tilanne on kiusallinen. Jos tiedot ovat päätyneet julkisuuteen, se vaarantaa valiokunnan ja hallituksen välisen luottamuksen.

Itse tapauksesta Kiljunenkin on hiljaa.

-En spekuloi sillä, mitkä ovat hallituksen neuvottelutavoitteet.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.