Suomen ennätys -heittäjältä jälleen upea kaari: "Kun osuu kohdalleen"

Moukarinheittäjä Krista Tervo rakentaa alkukauden kilpailuissa vielä perustasoa, mutta heitto kulkee mainiosti. Karhulan Katajaisia edustava Tervo avasi sunnuntaina kotimaisen kilpailukautensa lupaavasti, kun hän heitti Kankaanpäässä tuloksen 71,46.

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvää tekemistä, mutta myös vaihtelua. Kilpailussa heittäminen oli sellaista kuin harjoituksissakin. Kun heitto osuu kohdalleen, menee todella hyvin. Ja kun ei osu, sitten ei myöskään lennä, Tervo kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Maaliskuussa Tervo heitti Portugalissa naisten Suomen ennätyksen 74,40.

– Viime kesään nähden on tullut selvää kehitystä. Sen tuntee, että tulee helpommin metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu kohdalleen, Tervo arvioi.

Kankaanpäässä Turun Urheiluliiton Silja Kosonen oli toinen 69,08 kantaneella heitolla ja Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen kolmas heitettyään 65,76.

– Ihmettelin, että sain noinkin huonoilla heitoilla noinkin pitkälle, keväällä SE:n Tervolle menettänyt Kosonen sanoi.

Väänänen odottaa kesää luottavaisena, sillä kauden avaus oli paras pitkään aikaan.

Camilla Richardsson paransi kympin ennätystään toistakymmentä sekuntia

Camilla Richardsson paransi puolestaan Lontoossa myöhään lauantaina juostussa 10 000 metrin kilpailussa ennätystään toistakymmentä sekuntia. Richardsson oli kisan yhdeksäs ajalla 32.27,65, kun edellinen ennätys oli neljä vuotta sitten Yhdysvalloissa juostu 32.39,01. 

Ennätys ei Richardssonia täysin tyydyttänyt, sillä toiveissa ollut Münchenin EM-kisojen tulosraja jäi 7,65 sekunnin päähän.

– Juoksu oli kauhea taistelu, kun oli niin huono päivä, mutta pääsin silti noin lähelle EM-rajaa. Tiedän, että hyvänä päivänä, olisin pystynyt rajan juoksemaan. Totesin juoksun lopussa, että jos juoksen molemmat kaksi viimeistä kilometriä aikaan 3.10, raja menee, mutta en vaan jaksanut, Richardsson sanoi tiedotteessa.

Lontoon juoksusta ropisi Richardssonille tärkeitä rankingpisteistä, ja kun kilpailukausi on vasta alussa, EM-paikan sinetöimiseen on aikaa.

– Ennätykseeni olen toki tyytyväinen varsinkin, kun en ole tehnyt vielä paljon rataharjoituksia. Valmentajani Jukka Keskisalon tyylinä on, että pitää kilpailla itsensä kuntoon, eli nyt pitää vaan keskittyä seuraaviin kisoihin, Richardsson sanoi.

Richardssonin entinen päämatka estejuoksu on ainakin toistaiseksi poissa laskuista, koska laji on ollut rasittava jaloille ja urheilija kaipaa muutenkin uusia haasteita.

Maraton ja puolimaraton saavat odottaa vielä jonkin aikaa, vaikka Richardsson tekikin viime syksynä ajat 2.30.45 ja 1.10.01. Maratonin tulos alittaa myös EM-kisojen tulosrajan 2.32.00. 

Lue myös:

    Uusimmat