Mainos

Avaako suomalaistähden ennätyshurjastelu Timanttiliigan portit? – "Se on mietinnässä"

6:04
Tulosruutu koosti Paavo Nurmi Gamesin tapahtumat.

Suomalaistähti Topi Raitasella oli syytä myhäilyyn, kun hän juoksi tiistaina Turun Paavo Nurmi Gamesissa 3 000 metrin esteissä kolmanneksi uudella ennätyksellään 8.21,47. Raitanen alitti sekä syksyn Dohan MM- että ensi vuoden Tokion olympiakisojen tulosrajan, mutta hän kokee, että juoksusta on vielä viilattavissa muutama sekunti pois.

Raitanen paransi viimekesäistä Berliinin EM-kisoissa syntynyttä aiempaa ennätystään peräti 7,01 sekuntia. Hänet päihittivät Turussa kovassa seurassa ainoastaan Yhdysvaltain Andy Bayer (8.18,29) ja Kenian Nicholas Bett (8.21,20).

Raitanen luonnehti juoksuaan nousujohteiseksi.

– Totta kai juoksuun täytyy tyytyväinen olla ja olenkin tyytyväinen. Toinen estekisa vasta tälle vuodelle. Se on vähän hakemista, missä vaiheessa tuntuu, missä vaiheessa jaksaa ja miten loppu irtoaa, Raitanen ruoti.

Hän arvioi, ettei viimeinen kierros ollut vielä irtonaisinta mahdollista menoa ja kaikkineenkin juoksua pystyy hiomaan.

–  Ehkä tähän on realistista odottaa kolmen–neljän sekunnin parannusta kauden myöhemmissä vaiheissa.

Raitasen ennätysvireen myötä Timanttiliigakaan ei tunnu enää mahdottomalta ajatukselta.

– Heinäkuun lopulle ja elokuulle se (Timanttiliiga) on mietinnässä, mutta sinne on vaikea päästä. Pitäisi oikeastaan 8.20 olla, riippuen toki mitä muut eurooppalaiset juoksevat ja onko heillä kiinnostusta lähteä Timanttiliigoihin, Raitanen pähkäili.

"Vuosi vuodelta paranee"

Raitanen oli myllännyt ennätyksiään uusiksi jo talven hallikaudella. Alkukaudesta hän oli puolestaan kohentanut ennätyksiään 1 500 metrillä ja 3 000 metrin sileällä, ja nyt tuli komeaa jatketta päämatkalla aidoissa.

Suurena tekijänä ennätyskulkunsa taustalla 23-vuotias juoksija näkee sen, että hän on pystynyt toteuttamaan harjoitussuunnitelmaansa viimeiset pari vuotta hyvin, terveenä ja ehjänä.

– Aika lähtee siitä vuosi vuodelta paranemaan. Saadaan hyvien harjoitusjaksojen kautta tasoa taas eteenpäin.

Suunnistuksessakin kilpailleen Raitasen harjoitusohjelmaan kuuluu säännöllisesti myös juoksu polkumaastoissa.

– Mikään ei ole sen parempaa kuin oikein hyvä neulaspolku. Se on koordinaatiota samalla. Jokainen askel ei ole samanlainen, vaan lihakset joutuvat aina tekemään työtä. Jos hinkkaisi vain tasaista maantietä, tietyt paikat varmasti rasittuisivat, Raitanen summaili.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja