Samuli Samuelsson juoksi satasella uuden ennätyksensä: "Hienolta tuntuu, kun ajattelee viime vuoden tilannetta"

Sitkeän akillesvamman jälkeen paluuta tekevä Samuli Samuelsson kiihdytti Jyväskylän gp-kisoissa ennätyksensä 10,28 miesten 100 metrillä. Lähes kolmen vuoden ikäinen ennätys koheni kahdella sekunnin sadasosalla.

– Hienolta tuntuu, kun ajattelee viime vuoden tilannetta. Olin vielä syksyllä ihan hukassa. Tuntui, etten enää muista, miten juostaan, Samuelsson sanoi.

Samuelsson, 25, avasi kilpailukauden vauhdikkaasti ajalla 10,37 kesäkuussa. Jyväskylän ennätysparannus oli vielä iloisempi yllätys.

– En osannut odottaa 10,2-alkuista aikaa. Yllättävän hyvin meni, Samuelsson tunnusti.

Hän kiitteli hyvästä ajastaan sekä olosuhteita että kilpailun järjestelyitä.

– Alkuerä juostiin vastatuuleen, mutta onneksi loppukilpailu käännettiin etusuoralle ja myötätuuleen, Samuelsson kehui kilpailun johtoa.

– Lisäksi alkuerä palveli hyvin avausvetona, kun saatoin mennä uudestaan telineisiin samalla verryttelyllä. Minulle on aina sopinut hyvin, kun lähtöjen väliä on tunti.

Samuelsson ylsi ajallaan Pariisin EM-kisojen tulosrajaan, mutta koronapandemia on siirtänyt tapahtuman ensi kesään.

– Minuun se ei vaikuta mitenkään. En ole missään vaiheessa ajatellut niitä kisoja. Olen vain innokas, kun pääsen taas kisaamaan, Samuelsson jatkoi.

Lehtonen parantaa vauhtiaan

Aitajuoksija Tuomas Lehtonen kohensi kauden kärkiaikaa 400 metrin aidoissa. Oma ennätys ja kauden kärki 51,74 kesäkuulta koheni Jyväskylän gp-kisoissa aikaan 51,41 Viron Karl Erik Nazarovin kannoilla.

Lehtonen johti juoksua pitkään, mutta Nazarov kiristi lopussa edelle.

– Viimeinen aitaväli oli vaikea, mutta sain just vedettyä sen 15 askeleella. Sen jälkeen olin sitten aika kuollut, Lehtonen kertasi ratkaisua.

– Myös takasuoran lopussa oli vähän ongelmia askelien kanssa, mutta sain senkin silti osumaan aidalle.

Lehtonen, 21, on parantanut kauden kahdella juoksullaan kolmen vuoden takaista ennätysaikaansa yhteensä 0,4 sekuntia. Hän odottaa vauhdin kasvavan edelleen kohti Turun Kalevan kisoja.

– Harjoituskausi meni tosi hyvin. Ei ole mitään syytä, miksei kulkisi kovaa. Haluaisin parantaa joka juoksussa, Lehtonen kertoi.

Lehtosen alkuperäinen tavoite oli parantaa tänä vuonna EM-kisojen tulosrajaan 50,70 ja päästä Pariisin kisoihin. Pandemia tuuppasi kisat ensi kesään, joten nyt Lehtosen kauden kohokohdaksi jää Kalevan kisat elokuussa.

Kankaalta puuttuu piikki

Aaron Kangas voitti Jyväskylässä moukarinheiton tuloksella 75,24. Aleksi Jaakkola oli toinen 74,13 metrin heitolla ja Henri Liipola kolmas tuloksella 72,93.

Kangas heitti kesäkuun alussa Somerolla ennätyksensä 77,09. Muut kisat ovat menneet tasaisesti 74–76-metriin.

– Odotukset olivat tänään vähän kovemmat, mutta tekniikka on nyt vähän epävarma, enkä saa kisoissa kuin pari kunnon heittoa, Kangas kertoi.

Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, eikä Kangas ole huolissaan kunnostaan.

– Ero on vain siinä, että Someron kilpailussa sain sarjaan piikin ja viime kisoissa en, Kangas kertoi.

Kangas pitää Jyväskylän jälkeen parin viikon kilpailupaussin. Harjoitusjaksolla huippukuntoa rakennettaan elokuun kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat