Mainos

Suomen ainoa purkkatehdas myydään

Cloetta Fazer ostaa Fennobonin. Yhtiöt eivät julkistaneet kauppahintaa.

Pohjoismainen makeisyhtiö Cloetta Fazer ostaa Suomen ainoan purukumitehtaan. Karkkilassa Muumi- ja XyliDent-ksylitolipurukumeja valmistava Fennobon siirtyy makeisjätin omistukseen tammikuussa. Yhtiöt eivät julkistaneet kauppahintaa.

Karkkilalaisyhtiön liikevaihto oli viime vuonna kuuden miljoonan euron luokkaa, kun Cloetta Fazer taas tahkosi 330 miljoonan euron liikevaihdon. Cloetta Fazerille kauppa merkitsee uutta aluevaltausta, sillä yhtiöllä ei ennestään ole sokerittomien purukumien tuotantoa. Fennobon taas odottaa uudelta omistajalta tukea kasvutavoitteilleen.

-Ominkin voimin kasvoimme viime vuonna 50 prosenttia. Nyt taustalle tulee Suomen vahvin markkinointi- ja myyntikoneisto, joten voi vain odottaa, että tulokset tulevat olemaan sen mukaisia, kuvailee Fennobonin toimitusjohtaja Miska Kuusela. Kuusela jatkaa purkkayhtiön ruorissa myös kaupan jälkeen.

Työntekijöitä toistakymmentä vuotta toimineella Karkkilan tehtaalla on 47. Fennobon jäi ainoaksi suomalaiseksi purukuminvalmistajaksi kaksi vuotta sitten, kun Leaf lopetti Jenkki-purkkien valmistuksen Turussa.Myynnillään Fennobon yltää maamme purkkamarkkinoiden kolmoseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.