Suomeen kaksi yleisurheilumitalia Kiinasta – "Ihan uskomaton fiilis!"

Kiinan Chengdussa kisattavien universiadien yleisurheilusunnuntai toi Suomelle kaksi pronssista mitalia. Topias Laine heitti ensin keihäässä kolmossijan, ja hetkeä myöhemmin Venla Pulkkanen hyppäsi korkeuspronssia.

Laineen pronssitulos 78,42 syntyi kolmannella heitolla. Kilpailun voittoon heitti Liettuan Edis Matusevicius tuloksella 80,37. Hopea meni Puolan Cyprian Mrzyglodille.

– Aika huikea tunnelma oli stadionilla, ja mitali kaulaan, niin ei tässä ole valittamista! Laine sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Pulkkanen ylsi universiadipronssille omalla ennätyksellään 188. Hän ylitti 184 kolmannellaan ja sen jälkeen korkeuden 188 ensimmäisellä yrityksellä, mikä varmisti pronssimitalin. Ella Junnila ylitti 184 jakaen neljännen sijan. Kisan voitti Ghanan Rose Yeboah tuloksella 194.

– Ihan uskomaton fiilis! Oli aika vaikea kisa, varsinkin alussa. Tällaisissa kisoissa oma ennätys, olen tosi ylpeä, Pulkkanen sanoi.