Arttu Mattilan EM-pronssi pelasti Suomen mitalisaldon – pistesijoja karttui mukavasti

Suomalaiset yleisurheilijanuoret saavuttivat yhden mitalin ja kuusi pistesijaa sunnuntaina päättyneissä alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa Ruotsin Boråsissa. Päätöspäivä kirkasti Suomen saldon, sillä Arttu Mattilan korkeushyppypronssin lisäksi neljä suomalaista ylsi pisteille.

Nathalie Blomqvist kiri taktisesti kypsällä juoksulla neljänneksi 3  000 metrillä, ja Eemil Helander oli hyvällä vauhdinjaolla viides 3  000 metrin esteissä. Blomqvistin aika oli 9.32,44, Helander juoksi ennätyksensä 9.04,01.

Miesten keihäässä tarjolla oli karsinnan perusteella enemmänkin kuin Topias Laineen kuudes ja Teemu Narvin kahdeksas sija. Laine heitti finaalissa 72,20 ja Narvi 71,30. Mitaliin tarvittiin lähes 78 metrin heitto.

Sunnuntain tulosten lisäksi pisteille ylsi Jessica Kähärä lauantaina korkeuden kahdeksannella ja kolmiloikan seitsemännellä sijallaan.

Ennakkoon jopa mitalia uumoiltiin sunnuntaina kisanneelta seiväshyppääjä Saga Anderssonilta ja lauantaina kilpailleelta moukarinheittäjä Sara Killiseltä, mutta kumpikin jäi finaalissaan ilman tulosta.