Suomen yleisurheilulupaukselta hurja veto – nappasi kaksi EM-mitalia saman päivän aikana

16-vuotias Aatu Kangasniemi onnistui huimassa tempussa yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Israelin Jerusalemissa. Kangasniemi nappasi aamutuimaan pronssisen mitalin kuulantyönnöstä ja illalla hän voitti hopeamitalin moukarinheitossa.

Alle 18-vuotiaiden tämän kauden maailmanlistalla kolmantena (20,31) oleva Kangasniemi työnsi finaalissa 19,48 ja sillä irtosi kolmas tila. Kisan voittanut Turkin Ali Peker työnsi peräti 21,03. Moukarissa Kangasniemi kiskaisi oman ennätyksensä 77,74 ja nousi tämän kauden tilastoissa toiseksi maailmassa. Kulta jäi reilun metrin päähän Kyproksen Iosif Kesidisin heittäessä 78,92.

– Veto oli poissa moukarissa, kun heräsin jo kello neljältä aamulla kuulan finaalia varten ja olen ollut koko päivän jalkeilla. Menoa on ollut pitkin päivää, enkä päässyt kunnolla lepäämään, sen verran innostuin jo aamun pronssista. Ruokailukin meni hieman pieleen, nälkäisenä heitin. Mutta hemmetin hyvältä nyt tuntuu, Kangasniemi sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Keskiviikkona saatiin myös aihetta lisäjuhlaan, kun Topi Parviainen kiskaisi Euroopan mestariksi hirmutuloksella 84,52. Se on kaikkien aikojen toiseksi pisin heitto alle 18-vuotiaissa.