16-vuotias suomalaislupaus täräytti kultaa moukarissa

Suomen mitalisaldo kasvoi torstaina kolmella Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla, joita kisataan Slovenian Mariborissa.

Moukarinheittäjä Pinja Kärhä, 16, voitti Suomen joukkueelle kisojen ensimmäisen kultamitalin tuloksellaan 67,29.

– Voitto merkitsee ihan älyttömästi. Vihdoin! Paljon sairasteluita takana, mä oon niin ylpeä, että olen nyt tässä, sanoi Kärhä Olympiakomitean tiedotteessa.

Seitsenottelija Enni Virjonen voitti kisoissa pronssimitalin uudella otteluennätyksellään 5633. Päätöslajin eli 800 metrin juoksun tulos oli 2.23,51, joka on Virjosen uusi ennätysaika.

– Keräsin kai kaiken raivon siihen ja onnistuin, niin ei voi olla muuta kuin sairaan iloinen. Paransin aikaa viime ottelusta 13 sekuntia ja ennätystä kuusi sekuntia, että ihan hyvin meni, sanoi Virjonen.

Pronssimitalin tuo kotiin alle myös 57-kiloisten sarjassa kilpaileva judoka Riina Myllylä. Suomalaisjudoka kärsi kisan ainoan tappionsa välieräottelussa, mutta kukisti pronssiottelussa Israelin Hili Zakroiskyn.

– Nyt sitten kovalla motivaatiolla ja tahdolla pronssia tuli Suomelle. Kiitokset valmentajille ja koko Suomen porukalle, sanoi Myllylä.