Seiväshyppääjä Urho Kujanpää nappasi kultaa Kiinassa!

Urho Kujanpää hyppäsi lauantaina opiskelijoiden universiadien seiväshypyn mestariksi Kiinan Chengdunissa. Kujanpään voitto varmistui, kun hän ylitti korkeuden 555 toisella hypyllään. Mitali oli Suomen toinen tämän vuoden universiadeissa. Aiemmin naisten koripallojoukkue saavutti pronssisen mitalin.

Hopealle hypännyt Thaimaan Patsapong Amsamarng ylitti 555 kolmannella yrityksellään, mikä käänsi kilpailun suomalaisen voitoksi.

– Nyt on tyhjä olo, enkä pysty heti ymmärtämään tämän voiton merkitystä. En ole ollut koskaan arvokisoissa mitaleilla ja finaalissakin vain kerran, joten tämä oli uusi tilanne, Kujanpää kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Viime universiadeissa neljä vuotta sitten Suomi keräsi kolme yleisurheilumitalia. Tuolloin Miia Sillman otti kultaa seitsenottelussa, Reetta Hurske hopeaa pika-aidoissa ja Joonas Rinne pronssia 1500 metrillä.