Suomalaisyritys lanseeraa tamponin miehille

Miesjuontaja testasi kuukautiskipuja simuloivaa laitetta suorassa lähetyksessä:"Mä haluaisin oksentaa" 2:48
KATSO MYÖS: Ilmekin sen jo kertoo: "Mä haluaisin oksentaa", kommentoi juontaja Lauri Kottonen testattuaan kuukautiskipuja simuloivaa laitetta suorassa lähetyksessä.

Vuokkoset lanseeraa tamponin miehille. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tarkoitus on auttaa vähentämään sukupuolidysforiaa.

Kuukautistuotteistaan tunnettu Vuokkoset lanseeraa miehille suunnatun tamponin. Suomalaisyhtiö kertoo haluavansa olla mukana keskustelussa hygieniatuotteiden sukupuolittuneisuudesta. 

Pakkaus on brändätty perinteistä kuukautiskuvastoa vältellen. Itse tuote on samanlainen kuin perinteiset tamponit.

Muutkin brändit toimineet samoin

Idea ei suinkaan ole ainutlaatuinen. Brittifirma Superdrug lanseerasi jo vuonna 2020 tuotteita "henkilöille, joilla on kuukautiset". Edustajan mukaan yhtiö halusi Luna-sarjan olevan mahdollisimman syrjimätön.

– Yli 35 vuotta Always on aina juhlistanut tyttöjä ja naisia, ja me jatkamme yhä samaa linjaa. Olemme myös sitoutuneet puolustamaan monipuolisuutta. Kun kuulimme, kuinka moni eri sukupuolesta ja ikäryhmästä puhui aiheesta, ymmärsimme, että kaikki, joilla on kuukautiset ja jotka käyttävät kuukautissuojia, eivät kuitenkaan identifoi itseään naiseksi, edustaja kommentoi tuolloin.

Tulevaisuudessa kenties sukupuolineutraali tuote

Vuokkosten uutta tuotetta pilotoidaan aluksi valituissa pääkaupunkiseudun K-marketeissa. Suurempi erä saadaan myyntiin loppuvuodesta. Yhtiö kertoo harkitsevansa myös sukupuolineutraalin tamponituotteen lanseeraamista.

Vuokkoset vihjaili jo vuonna 2020 somessa virinneen keskustelun myötä suunnittelevansa naisvaltaisesta ilmeestä eroavan "Veikkoset-sarjan". Tuolloin kyse oli lähinnä kepeästä vasteesta aiheesta virinneeseen keskusteluun.

– Toki, eihän sitä tiedä, jos tuotekehitys etenee ja lanseeraamme Veikkoset oikeasti, yhtiön edustaja kommentoi tuolloin.

"Valitsemme kaupan hyllyltä sellaiset tuoksut, shampoot ja ihovoiteet, jotka ovat itsemme näköisiä"

Transmiehillä, jotka käyvät läpi hormonikorvaushoitoja, voi edelleen olla kuukautiset. Osa miehistä ei halua hormonikorvaushoitoa, joten kuukautiset voivat jatkua kuten ennenkin. Sukupuolettomilla ja muunsukupuolisilla voi myös olla kuukautiset. 

Terveyssiteet, kuukupit ja tamponit on perinteisesti määritelty "naisten terveystuotteiksi"; miesten vessoista löytyy harvoin roskakoria kuukautistuotteille, minkä lisäksi tuotekuvasto on vahvasti sukupuolittunutta. 

– Valitsemme kaupan hyllyltä sellaiset tuoksut, shampoot ja ihovoiteet, jotka ovat itsemme näköisiä. Haluamme, että myös menstruoivat miehet tulevat nähdyiksi kuukautistuotteita ostaessaan ja tätä varten meidän on päästettävä irti vakiintuneista näkemyksistä, Vuokkoset-tuotteet valmistavan yrityksen, Delipap Oy:n toimitusjohtaja Sanna Karhu sanoo tiedotteessa.

– Toivomme aloitteen herättävän laajempaa keskustelua siitä, kuinka inklusiivisuutta voidaan lisätä eri yhteiskunnan alueilla.

Katso myös: Tiesitkö? Näin tamponin käärepaperin saa auki – kaksi näppärää tapaa

Tiesitkö? Näin tamponin käärepaperin saa auki 1:21
Nämä kikat vievät vain sekunnin.

Lähteet: Vuokkoset

Lue myös:

    Uusimmat