Hyvästit ohivuodoille? Ensimmäinen tamponi-innovaatio 80 vuoteen yhdistää kaksi tuotetta

Uusi innovaatio Tampliner yhdistää tamponin ja pikkuhousunsuojan. Tarkoituksena on estää runsaiden kuukautisten aiheuttamat ohivuodot.

Useat tamponeja käyttävät naiset ovat ostaneet sen saman paketin joka kuukausi teini-iästä ja kuukautisten alkamisesta lähtien. Eikä ihme, sillä valinnanvaraa ei tuotteissa ole tähän mennessä ollutkaan niin huomattavasti.

Ala ei ole nähnyt suuria muutoksia sitten vuoden 1936, kun tamponit keksittiin. Nyt markkinoille on kuitenkin tulossa uusi tamponi-innovaatio, nimeltään Tampliner.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uutuus yhdistää kaksi tuotetta yhdeksi

Brittiläisen Callaly-yrityksen tuote on vastaus runsaista kuukautisvuodoista kärsivien naisten ongelmiin. Tampliner on nimittäin tamponin ja pikkuhousunsuojan yhdistelmä. Uutuustuotteen tarkoituksena onkin estää ohivuotoja kuukautisten runsaimpina päivinä.

Gynekologi Alex Hooi, joka kehitti Tamplinerin, oli työskennellyt jo yli 30 vuotta naistenvaivojen kanssa ja huomasi, että markkinoiden valikoimat olivat varsin rajalliset.

– Kaikki tuotteet markkinoilla olivat joko epämukavia, epäkäytännöllisiä tai alttiita vuodoille, puhumattakaan siitä, että ala ilman valvontaa johti siihen, että naiset laittoivat kehoihinsa varistavia, sterilisoimattomia materiaaleja, hän kertoo Callalyn nettisivuilla.

Yrityksen mukaan jopa seitsemän kymmenestä naisesta käyttää pikkuhousunsuojia tamponien kanssa "varmuuden vuoksi". Näihin tarpeisiin uusi tuote kehitettiin.

Toimii lähes tavallisen tamponin tavoin

Tamplinerin asettamiseksi tamponiosa työnnetään pikkuhousunsuojassa olevan reiän läpi vaginaan aivan, kuten tavallinenkin tamponi. Pikkuhousunsuoja asettuu näin luonnollisesti paikalleen tuomaan lisäsuojaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tamplinerejä voi käyttää neljästä kuuteen tuntiin, mutta lyhyempää vaihtoväliä suositellaan runsaan vuodon aikana.

Callalyn mukaan tamponit on suunniteltu laadukkaista materiaaleista niin, etteivät ne päästä kuituja naisen sisälle. Tuotteesta 95 prosenttia on biohajoavaa.

Tamplinerit ovat tällä hetkellä myynnissä Callalyn nettikaupassa Britanniassa. 16 kappaletta maksaa 8 puntaa eli noin 9 euroa.

Mitä mieltä olet? Onko tuotteelle tarvetta?

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja