Suomalaisvahti puhuu suoraan NHL-seuran vallankaappauksesta: on ”valmiina syömään” edellä olevan kaksikon

Ville Husso NHL-unelmastaan:"Henkinen kasvu ollut koetuksella" 5:43
Ville Husso kertoi NHL-suunnitelmistaan C Moren Urheilusuora-ohjelmassa.

Vahvan jalansijan NHL-seuransa St. Louis Bluesin maalivahtiosastolla ottanut Ville Husso uskoo olevansa valmis harppaamaan seuraavan askeleen urallaan kohti NHL-maalivahdin asemaa.

20-vuotias teki tammikuussa kahden vuoden jatkosopimuksen Bluesin kanssa, vaikka ensimmäiset vuodet Pohjois-Amerikassa eivät ole tuoneet vielä yhtään NHL-ottelua tilille.

Nyt tilanne on kuitenkin uudenlainen, sillä sopimus on yksisuuntainen. Se tarkoittaa, että St. Louisin on pidettävä Husso tästä lähin kokoonpanossaan tai otettava riski muiden seurojen tekemästä kaappauksesta, jos yrittävät vielä lähettää tämän farmiin.

Tiellä kuitenkin ovat vielä viime kevään mestaruusjuhlien sankarivahti Jordan Binnington sekä tämän kakkosmieheksi pudonnut Jake Allen – kummatkin yli neljän miljoonan dollarin miehiä.

– Siinä on niin paljon liikkuvia osia tällä hetkellä. Varmasti Blues haluaa signata myös (Alex) Pietrangelon ja varmasti joutuu tekemään jotain liikkeitä, Husso vihjaa mahdollisilla siirroilla C Moren Urheilusuorassa.

– Nyt vain pitää pitää itsensä kunnossa ja tehdä asiat paremmin kuin Jake Allen tai Jordan Binnington, hän päättää.

Neljä vuotta Pohjois-Amerikassa ovat olleet Hussolle opettavaisia, vaikka kärsimys peliajan odottelussa on laittanut kärsivällisyyden koetukselle. Viime kaudella AHL:ssä tuli kuitenkin jo 42 ottelua, mikä on selvää edistystä aiemmasta. San Antonion auringossa itsekseen harjoitteleva Husso lataa nyt akkuja tulevaa iskuaan varten.

– Kun tilaisuus tulee, se pitää käyttää hyväksi, ja uskon, että se tilaisuus tulee hyvin nopealla aikataululla.

– Milloin ikinä kiekko tippuu taas jäähän, on valmiina silloin syömään Binningtonin ja Allenin siitä, Husso uhoaa.

Lue myös:

    Uusimmat